Kikapott, és nem jutott a döntőbe a Győri Audi ETO KC

Vágólapra másolva!
2008.04.27. 17:54
Hiába szerzett kétgólos előnyt idegenben a Győri Audi ETO KC a női kézilabda Bajnokok Ligájának elődöntőjében, a hazai visszavágón 27-21-es vereséget szenvedett a hét világbajnokot is a soraiban tudó orosz Zvezda Zvenyigorodtól.
Fotó: Meggyesi Bálint
Fotó: Meggyesi Bálint

Herr Orsolyával a kapuban kezdett a Győr, Pálinger Katalin tehát csak a padon kapott helyet, mint ahogy a sérülésből lábadozó Görbicz Anita is.

Kettő perc elteltével 2-0-ra vezettek az oroszok, vagyis ledolgozták a hátrányukat. Ezután Hornyák Ágnes góljával szerezte meg első találatát a magyar csapat.

Fordítani azonban nem sikerült, sőt, az oroszok a 10. percben már 6-2-re vezettek.

Görbicz, majd Pálinger is beállt és a válogatott kapus mindjárt védte is az első, kapujára tartó lövést, majd nemsokára a másodikat is. Aztán egy kapufa után a harmadikat is, meg a negyediket is.

Ennek, és Mraviková remek játékának (és góljainak) köszönhetően a 15. percre 6-6 volt az állás.

8-7-nél vezetett először a mérkőzés folyamán a Győr, de ellépni nem tudott ellenfelétől. Sőt!
A 26. percre a Zvenyigorod megint elhúzott hárommal (9-12), így Konkoly Csaba, a hazaiak edzője kénytelen volt időt kérni.

A győri gólcsend ezután sem akart megtörni; Görbicz még hetest is hibázott. A 27. perc végén aztán Aurelia Bradeanu végre átlövésből, majd betörésből is betalált, a szünetre mégis négygólos orosz előnynél vonulhattak a csapatok (11-15)

A második félidőt Bradeanu újabb gólja nyitotta, de nem sokáig örülhettünk: a tizedik percben 20-14 volt az oroszok javára.

Ekkor kezdte meg a lassú és keserves felzárkózást a hazai gárda és sikerült is a játékrész közepére 20-17-re feljönni.

Ennél azonban közelebb nem tudtunk kerülni Görbiczék. Elsősorban Poltorackaja és Sipilova ellen volt tehetetlen a magyar védelem, míg az oroszok falát csak nagyon nehezen tudta áttörni a Győr.

A végén mindent egy lapra feltéve támadott a győri csapat, de a kapkodás már nem hozhatott eredményes játékot.

Az oroszok újra elhúztak és végül magabiztosan nyertek 27-21 arányban.

BAJNOKOK LIGÁJA, ELŐDÖNTŐ

2. MÉRKŐZÉS
Győri ETO Audi KC – Zvezda Zvenyigorod 21-27
Továbbjutott a Zvenyigorod 50-46-os összesítéssel
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik