Görbiczék a dunaújvárosi sikerrel nagyot léptek a bajnoki cím felé

Vágólapra másolva!
2008.01.30. 20:14
Öt góllal nyert a Győri Audi ETO KC női kézilabda csapata a tavaszi szezon egyik legnagyobb rangadóján Dunaújvárosban. A vendégek szinte végig kézben tartották a mérkőzést, annak ellenére is, hogy a Dunaferr a második félidőben a hajráig egenrangú ellenfele volt a zöld-fehéreknek.
Görbicz Anita joggal örül, hiszen csapata továbbra is veretlen a bajnokságban
Görbicz Anita joggal örül, hiszen csapata továbbra is veretlen a bajnokságban
Görbicz Anita joggal örül, hiszen csapata továbbra is veretlen a bajnokságban
Görbicz Anita joggal örül, hiszen csapata továbbra is veretlen a bajnokságban

A két csapat őszi összecsapásán tavaly szeptember óta százszázalékos Győr 33–28-ra nyert, ezért a szerda estig csak két ponttal lemaradó Dunaújvárosnak legalább hattal kellett volna győznie, hogy aranyérmes lehessen, ha a végelszámolásnál az egymás elleni eredmény rangsorolna.

A hazai csapat rosszul kezde a mérkőzést, ami a helyzetkihasználást illeti, ráadásul nem volt ellenszerük az ETO lerohanásaira, és ennek köszönhetően a zöld-fehérek el is húztak 6-2-re.

Imre Vilmos rögtön időt is kért, ám nem sikerült rendeznie a sorokat. A vendégek kikapcsolták a játékból Ferling Bernadettet, Laluska Esztert és Mörtel Renátát is

Akkor tudott csak felzárkózni a Dunaferr, amikor Görbicz Anitát emberfogással követte Gáspár Gabriella, míg Aurelia Bradeanura jól vigyázott Borbás Rita. Ekkor a dunaújvárosiak Lovász és Vincze góljaival kiegyenlítettek (14-14).
A szünet után Görbicz és Tomori Zsuzsa mellett Katarina Mraviková is egyre gyakrabban betalált (19–21), azonban a győriek ekkor még nem tudtak meglépni ellenfelüktől, és ennek küöszönhetően a Dunaferr rendre egyenlített, igaz fordítani nem tudott.

A Győr hatékonyabb, erőszakosabb védőfalának köszönhette, hogy 31–27-es vezetéssel kezdhette a hajrát, amelyben újra sikerültek a lerohanásai, és végül a meccset is megnyerte. Konkoly Csaba csapata ezzel nagyon közel került a bajnoki címhez.

NŐI KÉZILABDA NBI, 14. FORDULÓ

DUNAFERR NK - GYŐRI AUDI ETO KC 29–34 (16–18)
Dunaújváros, 1200 néző, V: Dobrovits, Tájok
DUNAFERR: UNGUREANU. LOVÁSZ 5, FERLING 7, Pigniczki, Borbás 3, Mörtel 6 (3), VINCZE 5. Csere: Knezovic (kapus), Laluska 3, Gáspár, Tillinger
GYŐR: PÁLINGER – MRAVIKOVÁ 7, Spiridon 3, BRADEANU 5, TOMORI 5, Vérten 3, GÖRBICZ 8 (6). Csere: HERR (kapus), Dokic 2, Kovacsics 1
Az eredmény alakulása. 4. p.: 2–3. 7. p.: 2–6. 15. p.: 5–11. 26. p.: 14–14. 40. p.: 22–22. 50. p.: 26–29. 56. p.: 27–31
Kiállítások. 6, ill. 6 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 7/6
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik