Dánia az utolsó másodpercekben kiejtette a világbajnok németeket

Vágólapra másolva!
2008.01.26. 19:58
Meglepetésre Dánia férfi kézilabda-válogatottja megverte Németország együttesét a norvégiai Európa-bajnokság elődöntőjében. A világbajnok az első félidőben öt góllal is vezetett, azonban Ulrik Wilbek csapata a hajrát jobban bírta, és három másodperccel a vége előtt Lars Christiansen hetesével a fináléba jutott.
Michael Knudsen négy góllal járult hozzá a dán sikerhez
Reuters
Michael Knudsen négy góllal járult hozzá a dán sikerhez
Michael Knudsen négy góllal járult hozzá a dán sikerhez
Reuters
Michael Knudsen négy góllal járult hozzá a dán sikerhez

A mérkőzés elején fej-fej mellett haladtak a csapatok. A világbajnok német együttest Holger Glandorf tartotta, ugyanis az átlövő 4-4-es állásnál már három találatnál járt, ráadásul nem is akármilyen gólokat szerzett.

Az első játékrész derekához érve aztán Jensen vette be a német kaput és ezzel 7-5-ös vezetéshez juttatta a dánokat.

A világbajnok azonban nem hagyta ezt ennyiben és elkezdtek nagyszerűen védekezni, a támadásokat is remekül fejezték be, ráadásul Bitter kapus is remekül teljesített. Meg is lett az eredménye a német fellángolásnak, és a következő percekben sorozatban lövöldözték a gólokat.

Ennek köszönhetően a hajrához érve már Heiner Barnd együttese vezetett 12-7-re, persze ehhez kellett az is, hogy a dánok majd tíz percig ne szerezzenek gólt. Az utolsó percekre aztán összeszedte magát Ulrik Wilbek csapata, így a szünetre „csak” három volt Dánia legjobbjainak hátránya (13-10).

A második játékrészt jobban kezdték a dánok, és Jörgensen találatával feljöttek egy gólra, azonban Khermann másodszor is betalált a szünet után, így ekkor újra fellélegezhettek egy pillanatra a németek. Igaz, csak egy pillanatra, mert Jensen, majd Christiansen góljával kiegyenlítettek a piros mezesek.

Néhány perccel később 16-15-ös német vezetés után Sondergaard gólja után Nielsen is megrezgette a világbajnok hálóját, és ennek köszönhetően a dánok felálltak a padlóról és a szünet után először náluk volt az előny.

A Wilbek-csapat ezután újra vezetett két góllal is, de az utolsó tíz percre 21-20-as német vezetésnél érkeztek a felek. A dánok azonban nem adták fel, és igaz játszottak kettős emberelőnyben is, de ettől függetlenül nagyszerű játékkal 24-22-re fordítottak. A világbajnok egy utolsó hajrát nyitva még egyenlített, de három másodperccel a vége előtt Christiansen hetesével végül Dánia legjobbjai kerültek a fináléba.

FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, NORVÉGIA

ELŐDÖNTŐ:
DÁNIA – NÉMETORSZÁG 26-25 (10-13)
Lillehammer, 600 néző. V: Poladenko, Csernega
DÁNIA: HVIDT – Lindberg, Jorgensen 1, Boldsen 3, KNUDSEN 4, Nielsen 3, CHRISTIANSEN 6 (3). Cs: BOESEN 3, Spellerberg 2, JENSEN 2, Sondergaard 1, Jeppesen, Noddesbo 1. Szövetségi kapitány: Wilbek Ulrik
NÉMETORSZÁG: BITTER – KEHRMANN 6, Glandorf 3, BAUR 5, Klimovets 1, Hens 3, Jansen 2. Cs: Fritz (kapus), von Behren, Kraus 3, Preis 1, Zeitz 1, Klein. Szövetségi kapitány: Brand Heiner
Az eredmény alakulása. 5. p.: 1–3. 11. p.: 4–5. 18. p.: 7–5. 26. p.: 7–12. 34. p.: 13–14. 38. p.: 15–15. 42. p.: 17–17. 46. p.: 20–18. 54. p.: 21–22. 57. p.: 24–23
Kiállítások: 4, ill. 8 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 1/0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik