Férfi Eb: Ilyen védelem mögött nagyon jó dolog kapusnak lenni – Bartucz László

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.01.20. 20:17
Bartucz László védéseivel oroszlánrészt vállalt a horvátok elleni sikerből (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, a magyar kézilabda-válogatott három góllal megverte Horvátországot az Európa-bajnokság középdöntős csoportjában. A meccs után Chema Rodríguez szövetségi kapitány, illetve Bartucz László és Bodó Richárd értékelt az M4 Sportnak.

„Hihetetlen volt; döbbenetes, amit a játékosok véghez vittek! Korábban is mondtam, hogy egy család vagyunk, és ezt ma újra megmutattunk. Ricsi és Laci napja volt a mai, nagyon boldog vagyok miattuk, de mint említettem, egyszer az egyik, máskor a másik játékosnak a napja van. Remekül védekeztünk, azt gondolom, egész Magyarország büszke lehet erre a csapatra, mert több mint száz százalékot nyújtunk ezen az Európa-bajnokságon. Volt egy időszak a meccs elején, amikor nem mozogtunk eleget támadásban, de amikor a védők elkezdtek több labdát szerezni, elkezdtek jól működni a mozgások is, dinamikusabb lett a játékunk, Bodó Ricsi pedig fantasztikus volt, döbbenetes, amit nyújtott. De mindenkit megnevezhetnék egyesével, mivel fantasztikus az a munka, amit elvégzünk. Az emberek az hinnék, hogy könnyű, amit elértünk, pedig ez nagyon nincs így” – nyilatkozta az M4 Sportnak Chema Rodríguez.

„Minden mérkőzésre felkészülünk a szokásos módon, így tettünk most is. Elképesztő volt a védekezésünk, ilyen védelem mögött pedig nagyon jó dolog kapusnak lenni. Elvégeztük a feladatunkat, most megyünk tovább. Nem éreztem azt, hogy bármelyik ponton eldőlt volna a meccs, csak akkor, amikor már lefújták. Nagyon jól játszottunk, a kritikus szakaszokban most jó döntéseket hoztunk, ezzel sikerült felülmúlnunk a horvátokat. Amikor aláfordult az ujjam, akkor nagyon fájt, majd bekötötték, utána pedig már nem is foglalkoztam vele. Csak az volt a lényeg, hogy segítsek a srácoknak” – fogalmazott a meccs emberének megválasztott Bartucz László.

„Úgy érzem, Laci fantasztikusan védett a kétes szituációkban, meg is érdemelte meccs legjobb játékosa címet. A védekezésünk fantasztikus volt, végig extrán teljesítettünk, ezt mondták a horvátok is. Sikerült rájuk erőltetnünk, amit szerettünk volna. Nagyon fontos két pontot szereztünk az osztrákok elleni vereség után, csak gratulálni tudok mindenkinek. Szeretném megköszönni mindenkinek, a családtagjaimnak, a barátaimnak, a stábnak, a szurkolóknak, és persze mindenkinek, aki írt nekem üzenetet. Úgy érzem, hogy éltem a lehetőséggel, nagyon kellett már egy ilyen mérkőzés számomra” – értékelt Bodó Richárd.

Később a szövetségi kapitány így értékelt kollégánknak, Vincze Szabolcsnak:

–Javult a védekezés?
– Nem volt probléma vele eddig sem, csak hét a hat ellen akadtak gondjaink az előző meccsen – de tény, a horvátok ellen nagyon jól védekeztünk, és Bartucz László is elképesztő volt a kapuban. Ilyen stabil háttérrel pedig volt erő a támadásainkban, így tudtuk irányítani a meccset. Jól hajráztunk, ami fontos, mert a meccsek nagy része döntetlen körüli, ezért az utolsó öt perc mindig nagy jelentőségű.

– Mintha most jobban használtuk volna a széleket, nemcsak középre irányultak a támadásaink.
– Pedig ugyanaz volt a taktika, mint mindig. Bánhidi Bence talán kevesebb gólt szerzett, mint szokott, de többször is kétperces kiállítást harcolt ki, mindig lefoglalt két embert, így meg tudtuk játszani a többieket, például a szélsőket. Bánhidi a legjobb beálló a világon, ami ezen az Eb-n is látszik.

– Motiválta a csapatot, hogy kijavítsa az Ausztria elleni botlást?
– Ugyanolyan motiváltak voltunk most is, mint az előző meccsen. A vereség mindig benne van a sportban, de azért vagyunk itt, hogy igyekezzünk meccseket nyerni, tapasztalatot gyűjteni, és a legjobbat kihozni magunkból. Ennyit tehetünk, eddig nem is volt benne hiba, és ha látom, hogy a játékosaim száz százalékot nyújtanak, mindig elégedett vagyok.

 

KÉZILABDA
FÉRFI EURÓPA-BAJNOKSÁG (NÉMETORSZÁG)
KÖZÉPDÖNTŐ, 2.FORDULÓ
I. CSOPORT (KÖLN)
Magyarország–Horvátország 29–26 (14–13)

1. Franciaország33106–94+12 6   
2. Magyarország32191–81+10 4   
3. Ausztria21158–57+1 3   
4. Németország21156–57–1 2   
5. Horvátország31286–91–5 1   
6. Izland3381–98–17 0   
AZ ÁLLÁS


 


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik