Tizenhárom góllal kaptak ki a zöld-fehérek a KEK elődöntőjében

Vágólapra másolva!
2007.04.14. 18:35
Tizenhárom gólos vereséget szenvedett a Ferencváros női kézilabda csapata a KEK elődöntőjének első mérkőzésén a román Valcea otthonában. Ezzel az eredménnyel már szinte biztos, hogy a zöld-fehérek kiestek a sorozatból.
Németh Andrásnak és csapatának nem volt sok oka az örömre
Németh Ferenc
Németh Andrásnak és csapatának nem volt sok oka az örömre
Németh Andrásnak és csapatának nem volt sok oka az örömre
Németh Ferenc
Németh Andrásnak és csapatának nem volt sok oka az örömre
A mérkőzés elején esélyesebb csapathoz méltóan Valcea háromgólos előnyre tett, hiszen hat perc után már 4-1-re vezetett. A Ferencváros azonban nem hagyta annyiban a dolgot: Uhrakova és Szucsánszki góljaival felzárkóztak a zöld-fehérek.

A továbbiakban fej-fej mellett haladtak a csapatok, de az előny mindig a román együttesnél volt, igaz az első félidő derekához érve Németh András csapata Kirsner és Németh Helga találataival kiegyenlített (9-9).

Ezután a hazaiak szereztek három gyors gólt, eközben a Fradi egyet sem, így a Valcea elhúzott és a hajrára már öt volt a románok előnye (16-11). Ez elsősorban a pontatlan vendég támadás-befejezéseknek volt köszönhető.

A szünetre a román bajnokság éllovasa négy góllal, 18-14-re vezetett.

A második játékrész elején két gyors találattal elhúztak a hazaiak, és ezután elsősorban Tóth Tímea góljaival tartotta a lépést a magyar bajnokság alapszakaszában az élen végző gárda.

Ezután azonban összeroppant a Ferencváros. Alig telt el tíz perc ebből a felvonásból és Maier vezetésével kilenc gólra nőtt a hazaiak előnye. Időt is kért Németh András, hogy rendet tegyen tanítványai fejében.

A kiváló szakembernek ez azonban most nem sikerült és a különbség csak nőtt. A Ferencváros mind támadásban, mind pedig védekezésben gyengén teljesített, ezt mutatja, hogy harminchat gólt kapott, és a második félidőben csupán kilencszer volt eredményes.

Ezzel az eredménnyel gyakorlatilag már az első mérkőzésen eldőlt a továbbjutás, hiszen a gyengébb játékerőt képviselő zöld-fehérek nem valószínű, hogy hazai pályán le tudják dolgozni a tizenhárom gólos hátrányukat.

KUPAGYŐZTESEK EURÓPA KUPÁJA

ELŐDÖNTŐ
VALCEA-FERENCVÁROS 36-23 (18-14)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik