Szoboszlai Dominik szavai csengenek a HC DAC női kézilabdázóinak fülében

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
• Dunaszerdahely
Vágólapra másolva!
2024.10.12. 17:20
Sári Barbara bízik benne, hogy a hazai pálya előnye és szurkolóik biztatása erőt ad a csapatnak (Fotó: HC DAC)
A női kézilabda Európa-liga-selejtező első mérkőzésén a HC DAC 28–26-os vereséget szenvedett a román Valcea otthonában. Vasárnap 19 órától telt ház előtt a dunaszerdahelyi sportcsarnokban kerül sor a visszavágóra.

A nagy esélyes Ramnicu Valcea az egy héttel ezelőtti összecsapáson végig vezetett. A találkozó alatt már hétgólos előnye is volt, de a dunaszerdahelyi lányoknak sikerült a végén két gólra feljönniük.

„Csapatszinten és küzdeni tudásból is jelesre vizsgáztunk. Mindenki kirakott a pályára mindent, és végül sikerült reményt keltő eredményt elérnünk. Úgy gondolom, hogy a hazaiak, látva az előnyüket és a minőségüket, nem játszottak maximális odaadással. A visszavágón is a románok az esélyesek” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Sári Barbara, a dunaszerdahelyiek játékosa.

Sári Barbarának tetszettek Szoboszlai Dominik szavai (Fotó: HC DAC)

A magyar beállónak s egyben a sárga-kék csapat minden egyes tagjának fülében Szoboszlai Dominik szavai csengenek, melyet az öltözőben mondott a tegnapi 1–1-re végződött Magyarország–Hollandia Nemzetek Ligája-találkozó előtt. „Lehet, minőségbeli különbség lesz a pályán az ő javukra, de akaratbeli különbség is lehet, a mi javunkra!” – mondta a magyar nemzeti csapat kapitánya.

„Nagyon tetszett, amit Dominik intézett a csapattársai felé. Ez ránk is igaz lehet. Mindent meg fogunk tenni, hogy tovább éljen ez az álom. A csapatunkból mindenki bevethető, harca készen áll. Fizikálisan nagyon jól fel vagyunk készítve. Bízom benne, hogy a hazai pálya előnye és szurkolóink biztatása további erőket sugároz majd felénk” – zárta gondolatait Sári Barbara.

A HC DAC–Valcea összecsapás győztese az Európa-liga következő szakaszában a DVSC-vel találkozik.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik