Terepkerékpár: Vas Kata Blanka U23-as Eb-ezüstérmes

Vágólapra másolva!
2020.11.08. 14:33
null
Vas Kata Blanka Eb-ezüstérmet szerzett (Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap)
Vas Kata Blanka ezüstérmet szerzett vasárnap a hollandiai 's-Hertogenboschban rendezett terepkerékpáros (cyclocross) Európa-bajnokságon az U23-as női mezőnyben.

A viadal honlapja szerint a 19 esztendős magyar versenyző nyolc másodperccel maradt el a győztes holland Puck Pieterse mögött a 14.6 kilométeres távon. A 22 fős mezőnyben Vasé volt a legjobb köridő a 2.9 kilométeres pályán.

A szakág viadalait ősszel és télen rendezik néhány kilométer hosszú körpályákon, amelyek földutakon, füves területeken és aszfalton, továbbá különböző mesterséges és látványos akadályokon keresztül haladnak.

A három szakágban is a korosztálya legjobbjai közé tartozó Vas februárban a terepkerékpáros-vb-n ezüstérmes volt az U23-asok között, egy hónapja pedig – ugyanebben a korosztályban – a hegyikerékpárosok világbajnokságán is ezüstérmet szerzett. Az esztendő során országúton az Európa-bajnokság U23-as női mezőnyversenyében hatodik lett, és célba ért a világbajnokságon a felnőttek között, mindemellett az országúti mezőnyversenyben és hegyikerékpárban is felnőtt magyar bajnok.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik