Kerékpár: Vas Kata Blanka kihagyja a világbajnokságot

B. A. P.B. A. P.
Vágólapra másolva!
2024.02.02. 10:52
Vas Kata Blanka nem áll rajthoz a világbajnokságon (Fotó: Getty Images)
Az országúton U23-as világbajnok Vas Kata Blanka betegség miatt nem áll rajthoz a csehországi Táborban rendezett világbajnoki futamon.

Remek teljesítménnyel hangolt Vas Blanka a hétvégi terepkerékpáros-világbajnokságra, azonban az országúton U23-as világbajnok versenyző korábban lapunknak elmondta, hogy betegséggel küzd, ezért veszélyben volt a szereplése. Vasnak fájt a feje, be volt dugulva a füle és az orra, és már a szerdai edzését sem tudta végigcsinálni. 

Vas Blanka csapata, az SD Worx-Protime nemrég a közösségi oldalain számolt be arról, hogy a magyar kerékpáros állapota nem javult, és nincs értelme rajthoz állnia a vb-n. „Nagyon sajnálatos, hogy Blanka nem vehet részt a világbajnokságon. Azok után, hogy a cyclocross időszak egy részét kihagyta kulcscsontsérülés miatt, a formája éppen időben tért vissza ahhoz, hogy a világbajnokságon jó teljesítményt nyújtson. Blanka azonban az elmúlt napokat betegen az ágyban töltötte. Az indulás nem opció, most a pihenés és a gyógyulás élvez elsőbbséget” – mondta Lars Boom, az SD Worx-Protime sportigazgató.

A csehországi Táborban szombaton rendezik a nők világbajnoki futamát, amelyben az SD Worx bringása lett volna az egyetlen magyar induló, majd vasárnap a férfiakon a sor, köztük Dina Márton képviseli majd Magyarországot. 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik