Kerékpár: a Tourt kihagyó Cavendish a jövőjéről beszélt

Vágólapra másolva!
2022.07.19. 11:46
null
Mark Cavendish a Tour kihagyása ellenére sem tervezi a visszavonulását (Fotó: AFP)
A korábbi világbajnok brit  országúti kerékpáros, Mark Cavendish annak ellenére sem tervezi a visszavonulását, hogy a Quick-Step Alpha Vinyl kihagyta a Tour de France-on szereplő keretéből és nem hosszabbítja meg az idén lejáró szerződését.

 

A 37 esztendős sprinter 34 szakaszsikerével társrekorder a jelenleg zajló francia körverseny történetében, csapata azonban a súlyos sérülésekből visszatérő Fabio Jakobsent indította el, aki nyert is egy mezőnyhajrát. Egy hete pedig Patrick Lefevere csapatvezető úgy fogalmazott, Cavendish nem része a további terveiknek.

„Tudom, hogy újra győzni fogok. Csak azt sajnálom, hogy tudom: képes lennék nyerni a Touron. Könnyen lehet, hogy az elmúlt tíz évben most vagyok a legjobb formában, és ez kissé kárba vész” – nyilatkozta a BBC-nek a brit bajnok Cavendish, aki a májusi Giro d'Italián kapott lehetőséget, s egyetlen sikerét a balatonfüredi mezőnyhajrában aratta.

„Nem látom magam előtt, hogy visszavonulok, amíg képes vagyok győzni, folytatom” – fogalmazott a pályafutását 2020 végén kis híján lezáró brit sprinter, aki országúton 2011-ben, pályán pedig háromszor volt világbajnok.

A 109. Tour de France kedden (ma) a Carcassonne és Foix közötti 178.5 kilométeres etappal folytatódik.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik