Csupasport: átesett a kormányon, majd tájbringa-világbajnok lett

V. SZ.V. SZ.
Vágólapra másolva!
2022.02.06. 17:17
Dr. Cseh Veronika volt válogatott cross-country versenyző, hatszoros tájbringa master világbajnok, és nem mellesleg ügyvéd. Kis túlzással a pályafutása alatt mindegy volt neki, hogy cyclocross, cross-country vagy enduró, ő csak tekerte a kerékpárját és élvezte a sportolást, ahogy manapság is teszi.

„Sok szép eredményemre és versenyre szívesen emlékszem vissza, ám mindegyikre más miatt. Amikor Magyarország világbajnokságot rendezett tájbringában, s én master kategóriában három számban is világbajnok lettem, majd lejátszották a himnuszt, ez semmihez sem fogható érzés volt. Sokan megköszönték, hogy miattam hallhatták a magyar himnuszt” – mesélte a Csupasportnak Cseh Veronika, akinek jelenleg van hagyományos mountain bike-ja, cyclocross és városi bringája is, ám a legnagyobb szenvedéllyel mégis a párjától kapott endúrójára ül fel. „Sok szép eredményemre és versenyre szívesen emlékszem vissza, ám mindegyikre más miatt. Amikor Magyarország világbajnokságot rendezett tájbringában, s én master kategóriában három számban is világbajnok lettem, majd lejátszották a himnuszt, ez semmihez sem fogható érzés volt. Sokan megköszönték, hogy miattam hallhatták a magyar himnuszt” – mesélte a Csupasportnak Cseh Veronika, akinek jelenleg van hagyományos mountain bike-ja, cyclocross és városi bringája is, ám a legnagyobb szenvedéllyel mégis a párjától kapott endúrójára ül fel.

A kerékpáros elmondta, szinte minden mindenféle sérülés elszenvedett már a pályafutása alatt, rengeteget bukott, aminek következtében hol arccsont-, hol borda-, hol kéztörés hátráltatta, ám sosem esett pánikba, hiszen jól tudta már a kezdetekkor is, hogy ez benne van ebben a sportban.

A teljes beszélgetést elolvashatják a Csupasporton, ahol megtekinthetik a „száguldjunk át életveszélyes és nagyon szűk helyeken”-videosorozatunk második részét egy olyan mutatványról, melynek bevállalásához még az extrém sportolók között is őrültnek kell lenni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik