Mark Cavendish: megvan a harmadik szakaszgyőzelem az idei versenyen!

Vágólapra másolva!
2009.07.14. 18:00
Ha sprintbefutó, akkor Mark Cavendish. Nem volt ez másként a Francia körverseny tizedik szakaszán sem, ahol a hajrában a brit bringás ezúttal is mindenkinél gyorsabbnak bizonyult. Összetettben továbbra is Rinaldo Nocentini vezet.
Mark Cavendish ismét szakaszt nyert a Touron
Fotó: Reuters
Mark Cavendish ismét szakaszt nyert a Touron
Mark Cavendish ismét szakaszt nyert a Touron
Fotó: Reuters
Mark Cavendish ismét szakaszt nyert a Touron

A hétfői, utazással, pihenéssel és egy kevés edzéssel telt szünnap után kedden majd kétszáz (194.5) kilométer várt a Francia körverseny mezőnyére. A bringásoknak nagyjából sík útvonalon kellett letudniuk a Limoges és Issoudum közti távot, így ismét a szökevények és a sprinterek harcára készülhetnek.

A szokásos szökés a tizedik kilométernél alakult ki, a mezőny azonban meglehetősen hamar jelezte, hogy ezúttal a sprintbefutóra szavaznának, amit azzal nyomatékosítottak, hogy nem engedték négy perc fölé nőni a szökevények előnyét. Ők ugyan becsülettel küzdöttek, de ilyen csekély előnnyel nem lehetett esélyük a hazaérésre.

Végül egyébként egészen sokáig húzták, s csak kilométerrel a cél előtt adták meg magukat a mellettük elrobogó főmezőnynek. A hajrában már látszott, a Columbia-HTC nagyon készül, márpedig az istálló felvezető emberi megfelelően összeállnak, akkor nagyon nehéz megverni Mark Cavendisht.

Ezúttal sem sikerült. A brit kiválóan lőtt ki Mark Renshaw mögül, a zöld trikós Thor Hushovd és Tyler Farrar csak a hátát nézhette. Hushovdot az vigasztalhatja, hogy a zöld trikót így is megtartotta, akárcsak az olasz Rinaldo Nocentini a sárgát.

TOUR DE FRANCE 2009

1. Cavendish (brit, Team Columbia) 4 óra 46 perc 43 másodperc, 2. Hushovd (norvég, Cervelo) a.i., 3. Farrar (amerikai, Garmin-Slipstream) a.i., 4. Duque (kolumbiai, Cofidis) a.i., 5. Rojas (spanyol, Caisse d'Espargne) a.i., 6. Mondory (francia, Ag2r-La Mondiale) a.i.
10. SZAKASZ
Limoges–Issoudun (194.5 km)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik