A Multivan Merida Biking Team a Duna Maratonon is rajthoz áll

Vasvári FerencVasvári Ferenc
Vágólapra másolva!
2009.02.18. 13:27
A világ egyik legeredményesebb hegyikerékpáros profi csapatának 2009-es összeállítását Mallorcán mutatták be. A német székhelyű Multivan Merida Biking Team kerekesei az idén Magyarországon is rajthoz állnak. A bringások már a 2010-es modellekkel vesznek részt a viadalokon.
Magyarországon is rajthoz állnak a csapat tagjai
Fotó: Vasvári Ferenc
Magyarországon is rajthoz állnak a csapat tagjai
Magyarországon is rajthoz állnak a csapat tagjai
Fotó: Vasvári Ferenc
Magyarországon is rajthoz állnak a csapat tagjai

A 2003-ban profivá váló gárda az elmúlt hat esztendőben több mint félszáz dobogós helyet gyűjtött a nemzetközi elitben. Legeredményesebb bringásuk az athéni olimpiai aranyérmes Gunn-Rita Dahle, aki eddig 26 világkupa-győzelmet számlál. A norvég hölgy tavasszal anyai örömök elé néz, azonban eredményei alapján szerződése Londonig köti csapatához.

Az együttest az idén is erősíti két korábbi világbajnok: a 2008-as világkupa-összetett harmadik, spanyol José Antonio Hermida és a 2008-as vb-bronzérmes svájci Ralf Naef. A pekingi olimpikon, német Moritz Milatz 2008-ban a Bundesligában zárt elsőséggel, míg két újonc honfitársa, Hannes Genze és Jochen Kass a hosszabb távú, maraton versenyeken hozta formáját. Az osztrák Robert Gehbauer és a szintén idei igazolású, holland Rudi von Houts a kiemelt versenyeken az élmezőnyben zárt.

A hagyományosan Mallorcára szervezett edzőtábor idején megrendezett Press Campben a bringások bemutatása mellett a technikai újításokat Jurgen Falke tervezőmérnök mutatta be. A teamtagok a február 22-ig tartó spanyolországi összetartás során már a 2010-es (!) Merida kerékpárokkal ismerkednek, a legkönnyebb mountain bike versenygépek karbon vázának súlya nem haladja meg az egy kilogrammot. A „riderek” a februári felkészülés során még zömmel országúton gyűjtik a kilométereket, első megméretésük a március 3-i, olaszországi Maremma-kupa lesz. A jelentősebb viadalokon, így az olimpiai krossz- és maraton-világbajnokságon, valamint a világkupákon való részvétel után az észtországi Európa-bajnokságon zárják a szezont szeptember 20-án.

Az együttes tagjai 2009-ben a világ több mint tíz országában, köztük Magyarországon is rajthoz állnak. A csapat programjában negyven verseny szerepel, s mint versenynaptárukból kitűnik, néhányan a július első hétvégéjén megrendezendő, a T-Mobile Top Maraton sorozat második állomásának számító Duna Maratonon a Pilis emelkedőit is birtokukba veszik. A magyarországi látogatást kérdésünkre Andreas Rottler csapatvezető is megerősítette, arra azonban, hogy mely bringásokkal találkozhatunk a rajtnál, a közeljövőben kapjuk meg a választ.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik