Hollandiából indul a 2009-es spanyol kerékpáros körverseny

Vágólapra másolva!
2008.12.17. 18:33
Címkék
A Vuelta szervezői szerdán bejelentették, a jövő évi spanyol kerékpáros körverseny Hollandiából indul, a versenyzők útja pedig Belgiumon keresztül vezet Spanyolországba.
Hollandiából indul a jövő évi Vuelta
Fotó: Imago (archív)
Hollandiából indul a jövő évi Vuelta
Hollandiából indul a jövő évi Vuelta
Fotó: Imago (archív)
Hollandiából indul a jövő évi Vuelta

A Vuelta szervezőinek szerdai bejelentése szerint a 2009-es spanyol kerékpáros körverseny a hollandiai Assenből egyéni időfutammal indul.

A Vuelta 1997 óta először rajtol „idegen” tájakról – legutóbb a portugáliai Lisszabonból indultak a versenyzők.

„Az idei Vuelta igen kemény versenynek ígérkezik. Nehéz lesz az első hét, az első egyéni időfutam pedig érdekesnek tűnik” – mondta a címvédő Alberto Contador.

A Tour de France és a Giro d’Italia mellett a legfontosabb kerékpáros viadal Madridban fejeződik be szeptember 20-án.

Az asseni időfutam után két hosszabb hollandiai szakasz vár a versenyzőkre, a negyedik etap során pedig már Belgiumban tekerhetnek a résztvevők.

Ezután Spanyolországban folytatódik a viadal, ahol számos hegyi szakasz várja a kerekeseket.

„Az idei minden idők legnemzetközibb Vueltája lesz” – mondta Javier Guillen versenyigazgató. „Minden adott a nagyszerű versenyhez” – tette hozzá.

Nem csak a Vuelta induló helyszíne változik. 2010-től a Tour de France is máshonnan, a szintén hollandiai Rotterdamból rajtol, 2009-ben pedig Monacoban lesz az első állomás.

Más sportágak nagy viadalainál sincs ez másként, gondoljunk csak a Dakarra, ami eredetileg Párizsból indult, de 2006-ban például Lisszabonban volt a rajt, 2009-ben pedig Argentínában lesz.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik