Kajak-kenu: újra összeáll a Balla Virág, Takács Kincső páros

P. SZ.P. SZ.
Vágólapra másolva!
2023.03.29. 08:31
null
Balla Virág ismét arra hajt, hogy az ország első számú női kenu kettesét alkossák Takács Kincsővel (Fotó: Dömötör Csaba)
Balla Virág nagy reményekkel várja a 2023-as versenyidényt, amelyben hazai vizeken C–2 500 méteren nemcsak a Bragato Giada, Nagy Bianka kettőssel számol riválisként, hanem Opavszky Rékával és Gönczöl Laurával is.

 

Gőzerővel készül a május eleji első hazai válogatóversenyre Balla Virág, aki a Nemzeti Sport megkeresésére beszámolt a felkészüléséről, s vidáman újságolta, hogy Portugáliában készült két hétig.

„Nagyon hasznos volt, ráadásul kevesen választották Montebelót, így szinte az egész vízfelület a miénk volt  – mondta Balla. – Pályát még nem mentünk, majd a hét második felében kezdjük el, de remélem, hogy jó időt érünk el. Akkor tudom majd megmondani, hogy milyen formában vagyunk.”

A négyszeres világbajnoki ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok kenus nem véletlenül beszélt végig többes számban: az edzőtáborban régi-új párjával, Takács Kincsővel készült a nyári versenyszezonra. Mint ismert, a hosszú, együtt „végiglapátolt” évek után a tavaly júniusi szolnoki válogatón Takács Gönczöl Laurával térdelt össze, Balla pedig csak egyéni számokban indult. Kellett egy kis frissítés, egy kis változatosság – ennek előszele volt már, amikor 2021-ben edzőt váltottak, Balla klubot is, és mindketten kipróbálták magukat „ismeretlenebb vizeken”, például Takács 200, Balla 5000 méteren indult el egyéniben a Halifaxban megrendezett világbajnokságon.

A „szakítás” mellett az is bosszankodásra adhatott okot, hogy a hazai női kenu színterén megtört a páros addigi egyeduralma, Bragato Giada és Nagy Bianka vitte a prímet. Balláék természetesen szeretnének ismét az ország első számú női kenupárosává válni.

„Idén megint Kincsővel fogok versenyezni, nagyon kiélezett versenyekre számítok Giadáék ellen, de ebbe a párharcba még Gönczöl Laura és Opavszky Réka is beleszólhat
– latolgatta az esélyeket Balla. – Nem tudom, pontosan mi az, ami felénk billentheti a mérleg nyelvét, de az biztos, hogy keményebben dolgozunk, mint korábban. Emellett az edzéseken is nagyobb hangsúlyt fektetünk a párosra, tavaly abban maradtunk, hogy más irányba indulunk el, ennek köszönhetően rajtolt Kincső kétszázon, én ötszázon, ezren és ötezren a világversenyeken. Most már hét éve megyünk párost, kellett az új impulzus, és sok tanulságot levonhattunk a tavalyi évből, idén viszont ismét a C–2 ötszáz méterre koncentrálunk, és igyekszünk a május eleji válogatóversenyen minél jobb eredményt elérni.”

KIEMELT SÍKVÍZI
KAJAK-KENU VERSENYEK, 2023
Május 5–7.:  
válogatóverseny, Szeged. Május 11–14.: világkupaverseny, Szeged. Május 20–21.:      válogatóverseny (női kajak), Szolnok. Május 26–28.: világkupaverseny, Poznan. Június 15–17.: válogatóverseny, Szeged. Június 21–24.: Európai Játékok, Krakkó. Július 27–30.:  országos bajnokság, Szeged. Augusztus 23–27.: kvótaszerző világbajnokság, Duisburg. Augusztus 30.–szeptember 1.: light világkupa (előolimpia), Párizs

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik