Idén a párosra összpontosít a kenus Fejes Dániel

Vágólapra másolva!
2024.03.11. 09:47
Fejes Dániel (Fotó: Koncz Márton)
Az olimpikon kenus, Fejes Dániel idén a C-2 500 métert helyezi a fókuszba párostársával, Kollár Kristóffal.

A 24 éves versenyző tavaly edzőt, klubot és párostársat is váltott, s elmondása szerint az egyesre és a párosra is komoly figyelmet fordított, de úgy érezte, egyikben sem tudott maximális teljesítményt nyújtani.

Fejes egy éve a Merkapt-Mekler László SE-től a Budapesti Honvéd Sportegyesülethez szerződött, majd addigi párostársával, Adolf Balázzsal a szezon előtt úgy döntöttek, hogy nem indulnak együtt, s végül Kollárral térdelt össze, akivel az augusztusi, duisburgi világbajnokságon C-2 1000 méteren az ötödik helyen végeztek.

„Kristóffal könnyen összerázódtam, nem volt semmi probléma. Az idei felkészülés során már nem kellett a változtatásokon gondolkodni. Tudjuk a feladatunkat, és már csak készülni kell” – idézte Fejes Dánielt a magyar szövetség honlapja. „Úgy kezdtük meg ősszel az alapozást, hogy sokat voltam Pakson Kristóf egyesületében. Az Atomerőmű SE-ben sokat párosoztunk. A telet nagyrészt külön csináltuk, én Pesten voltam, ő maradt Pakson. Ezt így is beszéltük meg, mindenki csinálta a saját dolgát, ami eddig bevált. A télen két edzőtáborban vettünk részt közösen és túl vagyunk már a harmadikon is, három hetet töltöttünk Dél-Afrikában, majd következik Törökország, ahol szintén három hetet töltünk melegvízi edzőtáborban.”

A kenus elmondta: idén neki és Kollárnak is a páros lesz a fő száma.

„Természetesen egyesben is elindulok, hiszen vannak olyan forgatókönyvek, hogy lehetőségem lesz azt menni az olimpián. Nem engedtem el, de most a nagy fókusz az 500 pároson van” – jelentette ki.

Fejes a 2021-es tokiói olimpián ezer párosban és ezer egyesben is indulhatott. Az ott megszerzett tapasztalatokat Párizsban is tudná majd kamatoztatni.

„A válogatókon a megszokott dolgok lesznek, oda szerintem nem kell senkinek olimpiai tapasztalat. Viszont kint Párizsban előnyből indulhatok, ha kijutok, mivel egyszer már átéltem ezeket a körülményeket. Tudom mik azok a dolgok, amikre figyelnem kell” – emelte ki.

Magyarország férfi kenuban már megszerezte a maximális három kvótát, az olimpiai csapat összetétele a hazai válogatókon alakul majd ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik