Női jégkorong ob I: Gasparics remekelt, trónfosztás 6 év után

SZ. A.SZ. A.
Vágólapra másolva!
2021.03.12. 18:03
null
A bajnokcsapat (Fotó: MAC Budapest)
Gasparics Fanni mesternégyesével a MAC 6–5-re megnyerte a női jégkorong ob I döntőjének pénteken megrendezett, szétlövésbe torkolló harmadik mérkőzését, és az összesítésben aratott 2–1-es diadal révén felült a hat éve a KMH által birtokolt bajnoki trónra.

 

Mint az élet más területein, a női ob I-ben is kritikussá vált a hetedik esztendő, a legutóbbi hat tavaszon ugyanis a KMH Budapest szerezte meg az aranyérmet, idén viszont a legnagyobb hazai és regionális ellenfele, a MAC Budapest!

Az nem lehetett meglepetés senkinek, hogy a Ferencvárossal kiegészülve háromcsapatos itthoni bajnokság döntőjébe a KMH és a MAC jutott, hiszen nyilvánvalóan a legjobb csapatok hazánkban, sőt, a környéken is, hiszen például az osztrák központú EWHL tavalyi fináléjában is ők találkoztak, idén pedig csak azért nem, mert már az elődöntőben összekerültek, ugyanakkor csak a szétlövés döntött köztük.

Az ob I végjátéka is szorosan alakult, hiszen az első mérkőzés ugyancsak rávezetésekkel dőlt el, a MAC 4–3-mal elcsente a KMH pályaelőnyét – amire a címvédő azzal reagált, hogy 5–1-re megnyerte a második meccset. Ezek után jöhetett a harmadik, egyben utolsó felvonás, ami fordulatosabban, góldúsabban és izgalmasabban nehezen alakulhatott volna...

Persze, amikor a KMH 4–1-re vezetett a második harmad elején, nem tűnt úgy, hogy lesznek még érdekességek, és főleg nem úgy, hogy trónfosztás következik. Csakhogy a második szünetre felzárkózott mínusz egyre a MAC, 55:49-nél pedig Gasparics Fanni kiegyenlített.

Már ezzel is a nap hősévé lett, viszont a góltalan hosszabbítás után a szétlövésben is övé lett a nyertes találat, így mesternégyessel avatta bajnokká a MAC-ot!

JÉGKORONG OB I, NŐK
DÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
MAC Budapest–KMH Budapest 6–5 (1–2, 3–3, 1–0, 0–0, 1–0) – szétlövéssel
G:
Gasparics 4, Németh B., Rónai, ill. Huszák, Szamosfalvi, Williams, Escudero, Tarnowski
Kapura lövések: 35–27
Kiállítások: 6, ill. 10 perc
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–1 a MAC javára

Gasparics Fanni (Fotó: Árvai Károly – archív)
Gasparics Fanni (Fotó: Árvai Károly – archív)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik