Fodor Szabolcs és csapata gőzerővel készül a Magyar Kupa pénteki elődöntőjére, amelyben a DEAC ellen lépnek jégre (Forrás: fradi.hu)

 

Az FTC-Telekom jégkorongcsapatának vezetőedzője, Fodor Szabolcs az M1-nek nyilatkozva kiemelte: nüánszokon múlt, hogy nem ők jutottak döntőbe a romániai Sport Club Csíkszereda ellen 4–2-es összesítéssel elvesztett párharcból, jobb helyzetkihasználással meglátása szerint ott lehetnének a fináléban.

„A Ferencváros nem lehet elégedett az elődöntős kieséssel"  – szögezte le, ugyanakkor hozzátette: a társbajnok erdélyi gárda megérdemelten lépett tovább.

„Mi pedig tükörbe tudunk nézni, megtettünk mindent, büszkék lehetünk magunkra, és kárpótol minket, hogy megszereztük a Ferencváros huszonnyolcadik magyar bajnoki címét, sorozatban a harmadikat.”

Elmondta, gőzerővel készülnek a Magyar Kupa pénteki elődöntőjére, amelyben a házigazda DEAC lesz az ellenfél. Hangsúlyozta: „Mivel a kupában egy mérkőzés dönt a továbbjutásról, teljesen más lesz a találkozó, mint a ligában lejátszottak, így lényegtelenek az Erste Liga alapszakaszában egymás ellen zajló összecsapások eredményei.”

A másik ágon a két külföldi bázisú ligában érdekelt csapat, a Hydro Fehérvár AV19 és a DVTK Jegesmedvék küzd az aranycsatába jutásért.

Az első elődöntőt a címvédő Ferencváros és a Debrecen vívja pénteken 12.30 órakor, míg a Volán és a DVTK 16 órakor mérkőzik meg egymással. A helyosztókat szombaton tartják 14.30 és 18 órakor.