Jégkorong, Mol Liga: a Vasas a sírból mentett meccset és egyenlített

Vágólapra másolva!
2011.01.04. 20:56
A Vasas HC jégkorongcsapata szétlövést követően 5–4-re győzött a HSC Csíkszereda otthonában a Mol Liga elődöntőjének második mérkőzésén, így kiegyenlítette az állást.

Az első harmad után Somogyi Balázs góljával a Vasas volt még előnyben, de a Csíkszereda a három pontot (két gól, egy gólpassz) jegyző Ladislav Sikorcin vezérletével kétgólos előnyt kovácsolt az 53. percre, így nagyon közel volt a 2–0-s vezetéshez összesítésben.

A Vasas hét perccel a vége előtt Szirányi Bence góljával szépített, majd az 56. percben Gergely Csaba megszerezte az egyenlítő gólt is. A hosszabbítás nem hozott döntést, a szétlövésben Lubomir Sabol büntetője döntött a vendégek javára – ezúttal az első mérkőzéssel ellentétben a Vasas nyerte a párbajt.

JÉGKORONG, MOL LIGA
ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
HSC CSÍKSZEREDA–VASAS 4–5 (0–1, 2–1, 2–2, 0–0, 0–1) – szétlövéssel
Csíkszereda. V: Krcelic (horvát), Péter V., Máthé (mindkettő romániai)
HSC: Kozuch – Góga, Hruby (1), Sikorcin 2 (2), Hurtaj (2), Moldován – Sprencz, Papp Sz., Novak 1 (1), Virág Csanád, Molnár Zsolt – Nagy I., Kósa, Bíró O. 1, Petres, Becze T. – Flinta (1), Bíró T., Molnár Zsombor, Péter L., Mihály E. Edző: Charles Franzén
VASAS: Rajna – Kangyal (1), Nagy R., Fodor Cs. (1), Sabol 2, Szappanos – Sille, Szirányi 1, Pavlis (1), Gergely Csaba 1 (1), Mäkinen (1) – Svasznek, Hüffner, Popovics, Somogyi 1, Wéber – Strenk, Gröschl (1). Edző: Risto Kurkinen
Kiállítások: 8, ill. 14 perc
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1–1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik