Jégkorong: Falus Ádámnak fekszik az agresszív játék, szereti a küzdelmet

Vágólapra másolva!
2022.12.14. 10:00
Falus Ádámnak felcsillant a szeme, amikor szóba került, hogy Kevin Constantine agresszív hokit vár el a magyar férfi jégkorong-válogatottól. A svájci másodosztályban játszó védőnek ugyanis fekszik ez a stílus, s szereti küzdelmet is – legyen szó test a test elleni játékról vagy a csapatba kerülésről. Galajda Zsombort meglepte a meghívó, de nem izgul a debütálás miatt, inkább élni akar a kapott lehetőséggel. 

A magyar jégkorong-válogatott ezúttal főleg fiatalokkal a soraiban utazik a héten Ausztriába, ahol csütörtökön és pénteken is megmérkőzik a házigazdákkal. Kevin Constantine – aki klubkötelezettsége miatt nem tart a válogatottal Kapfenbergre – az összetartás előtt arról beszélt, hogy ebből a keretből akár öt játékosra is számíthat az A-csoportos vb-re készülő csapat szűkebb keretében. Így a feladat mindenkinek adott: bizonyítani a kapitánynak, hogy februárban is érkezzen tőle meghívó.

Falus Ádám a svájci másodosztályban szereplő Künsnacht Lions csapatában is keményen küzd a helyéért, ami egyébként motiválja, s ezzel a mentalitással vágott neki a válogatott e heti összetartásának. A 21 éves hátvéd videónkban elmondta, mit tart az erősségének, és hogy kifejezetten örül annak, hogy a szövetségi kapitány az agresszív hokit preferálja.

Galajda Zsombor először kapott meghívót a válogatottba, az NSO Tv-nek részletesen beszélt arról, hogyan tudta meg a jó hírt, s milyen tervekkel érkezett a csapathoz. A DVTK Jegesmedvék 20 éves támadója ugyancsak kitért arra, hogy mik az erősségei, amelyekkel a válogatott hasznára lehet.

A program
December 15., csütörtök 18.30Ausztria–Magyarország (M4 Sport)
December 16., péntek 18.30Ausztria–Magyarország

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
kapusok:
Farkas Roland (BJA HC), Halász Béni (Northern Michigan University)
hátvédek:Falus Ádám (Küsnacht Lions), Garát Zsombor (BJA HC), Kiss Roland (DVTK Jegesmedvék), Pokornyi Dávid (UTE), Seregély Máté (FTC-Telekom), Szabó Bence (BJA HC), Tóth Gergely (BJA HC), Vokla Roland (DEAC)

csatárok:Császár Hunor (Gyergyói HK), Galajda Zsombor (DVTK Jegesmedvék), Horváth Bálint (Vimmerby HC), Kreisz Brúnó (FTC-Telekom), Papp Kristóf (Northern Michigan University), Páterka Bence (DVTK Jegesmedvék), Rétfalvi Kristóf (FEHA19), Sági Martin (DEAC), Sárpátki Tamás (Gyergyói HK), Schlekmann Márk (BJA HC), Szigeti Ákos (Gyergyói HK), Vincze Péter (Gyergyói HK)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik