Kiharcolta első sikerét a Fehérvár! (Fotó: Hydro Fehérvár AV19/FB)

A sorsolás után tűnt, hogy a Fehérvárnak az első BL-szereplésén a legnagyobb esélye a pontszerzésre a lengyel bajnok ellen lesz, ez kedd este be is következett egy végletekig szoros összecsapáson, amelyre mindkét csapat úgy érkezett, hogy az esélye a továbbjutásra már elúszott.

Az első harmadban a svájci meccsel ellentétben a Fehérvár stabilan és összeszedetten kezdett. Ez azt eredményezte, hogy Hári János góljával már a nyolcadik percben előnyre tett szert a magyar csapat.

A második játékrészben először az emberelőnyt kihasználva Brett Findlay, majd alig kettő perccel később Mihály Ákos talált be. Ez volt az idei BL-ben az első alkalom, hogy egy mérkőzés során többször is betaláltak a Volán játékosai. A háromgólos előnyt viszont nem sikerült sokáig megtartani, mert a finn Teemu Pulkkinen rövid időn belül szépített, majd a harmad utolsó percében Bartosz Fraszko tovább faragta a lengyelek hátrányát.

A záró harmad már kevesebb izgalommal szolgált, viszont az utolsó másodpercekben a Katowice lehozta kapusát, amit Hári János kihasznált és megszerezte második gólját is, ezzel bebiztosította a Fehérvár győzelmét.

Ezzel a diadallal az első BL-ben szereplő magyar csapat nemcsak pontokat szerzett, de meg is előzte a tabellán a Katowicét.

JÉGKORONG BAJNOKOK LIGÁJA
5. FORDULÓ, D-CSOPORT

GKS KATOWICE (lengyel)–HYDRO FEHÉRVÁR AV19 2–4
(0–1, 2–2, 0–1)
Katowice, 1302 néző. V: Hronsky (szlovák), Kozlowski, Nenko, Gerne (lengyelek)
KATOWICE: J. MURRAY – Kolusz, Rompowski / Wanacki, Mikkola / Kruczek, Wajda / Macias, Musiol – FRASZKO 1, Monto (1), Magee / Bepierszcz, Ma. Lehtonen (1), Hitoszato / H. Olsson, Pulkkinen 1, Blomqvist / Prokurat, Smal, Ciepielewski. Edző: Jacek Plachta
FEHÉRVÁR: O. ROY – O'Brien (1), H. Nilsson / Fournier, T. Campbell / Stipsitz, Szabó D. (1) / Betker, Horváth M. – Newell, HÁRI J. 2, Kuralt / Erdély Cs., Findlay 1, PETAN (1) / Vértes, Bartalis I., Terbócs / Rétfalvi, Németh K., MIHÁLY ÁKOS 1. Edző: Kevin Constantine
Kapura lövések: 18–38
Gól – emberelőnyből: 7/1, ill. 6/1
MESTERMÉRLEG
Kevin Constantine: – A két nappal ezelőtti bajnoki mérkőzésünkön gyengén játszottunk. Az elsődleges célunk az volt, hogy ezúttal keményebben dolgozzunk a jégen, ezt meg is valósítottuk. Furcsa meccset láthattunk, rengeteg időt töltöttek a speciális csapategységek a pályán, kiváltképp a második harmadban, alig-alig folyt öt az öt ellen a küzdelem. Az emberhátrányos védekezésünk működött, a kapusunk pedig kulcsfontosságú pillanatokban bravúrral húzott ki minket a csávából. Örülünk, hogy a Bajnokok Ligájában játszhatunk, de a figyelmünk középpontjában az áll, hogy meccsről meccsre jobban hokizzunk.

A csoport másik összecsapásán
Rögle (svéd)–Zürich Lions (svájci) 3–2 (1–0, 1–0, 0–2, 1–0) – hosszabbítás után
Az állás:
1. Rögle 14 pont, 2. Zürich 11, 3. Fehérvár 3, 4. Katowice 2
A Rögle és a Zürich továbbjutott az egyenes kieséses szakaszba, a Fehérvár és a Katowice kiesett.

A 6. FORDULÓ PROGRAMJA
Október 11., kedd, 20.35: Zürich–Rögle
Október 12., szerda, 18.00: Fehérvár–Katowice