Chernomaz folytatná a megkezdett munkát a hokiválogatottnál

Vágólapra másolva!
2013.04.21. 08:51
null
Így köszöntötte a csapat a shutouttal záró Rajnát (Fotó: Mirkó István)
Mint tegnap beszámoltunk róla, a magyar férfi jégkorong-válogatott Japán legyőzésével a harmadik helyen végzett a hazai rendezésű divízió 1/A-s világbajnokságon. Rich Chernomaz szövetségi kapitány a találkozó után elmondta, szívesen folytatná a megkezdett munkát. Rajna Miklós szerint, aki shotouttal zárt Japán ellen, bebizonyította a magyar csapat, hogy lőtávolságban van az A-csoporttól.  

Sofron István korai gólja elég volt az ázsiai csapat legyőzéséhez a budapesti vb-n, a siker egyben bronzérmet ért a magyar csapatnak, miután a korábbi meccsen eldőlt, hogy az olaszok mellett az általunk legyőzött kazahok jutnak fel. Rich Chernomaz szövetségi kapitány meccs utáni értékelésében kifejtette, elégedett a harmadik hellyel, igazán egy harmadot rontottunk el Dél-Korea ellen:

„Nem volt különösebben nagy tempójú meccs, de öt mérkőzés után ez talán elfogadható. Nagyon büszke vagyok a srácokra, hogy megszereztük a bronzérmet, és tartottuk magunkat a játéktervhez, még ha a show el is maradt a végén. Korábban túlságosan is a támadásokra figyeltünk, ám azóta a srácok megtanulták, hogyan kell a korong nélkül játszani. Összességében elégedett vagyok a világbajnokságunkkal: egyetlen harmadot baltáztunk el Korea ellen, a pozitívum, hogy a soron következő három meccsünk jól sikerült, és jó irányba mozdultunk el" – mondta a kapitány, aki szerint még három-négy év kell a tehetségs játékosainknak.

„Ha figyelembe vesszük, hogy Olaszországnak például kilenc-tíz importált játékosa van – ami nem kis teljesítmény ám! –, akkor oda lyukadunk ki, hogy a lehetőségeinkhez mérten jól teljesítettünk, ugyanakkor a jövőbben alacsonyabbra kell helyeznünk a lécet, mert át kell alakítani a keretet. Nálunk nincs annyi játékos, mint másoknál, vannak tehetségeink, de három-négy év kell még nekik."

Megkerülhetetlen a hogyan tovább kérdése, ami Chernomazt illeti, szívesen folytatná a munkát:

„Már el is mondtam a szövetségnek, hogy szeretném folytatni. A következő lépés, hogy három-négy-öt éves tervet írjak, mert kell a vízió, nem lehet csak évről évre bukdácsolni előre. Oda kell figyelni az utánpótlásra, amelyet Glen Williamson már jól irányít."

„Az első nyolc percben kissé elaludtunk, de utána felvettük a mérkőzés ritmusát. Noha gólt nem tudtunk szerezni, jó hangulatú, izgalmas meccset vívtunk. Sohasem jó vereséggel zárni egy világbajnokságot, mert rossz szájízzel tér haza az ember" – értékelt Mark Mahon, a japán válogatott kapitánya.

A shutouttal záró Rajna Miklós szerint bizonyítottuk, hogy lőtávolságra vagyunk az A-csoporttól, míg Sofron nem számított egygólos találkozóra:

„Nehéz volt úgy készülni, hogy tudtuk, már elszálltak a reményeink, de a szurkolók, mint mindig, most is sokat segítettek, és átlendültünk a holtponton. Kemény meccs volt, jól zárt a védelmünk, és végig nagyon akartuk ezt a sikert. Kicsit csalódottak vagyunk, mert közel voltunk az álmaink megvalósításához. Ez a torna is bebizonyította, hogy már látótávolságra van tőlünk az A-csoport. A jövőben is így kell készülnünk, ilyen fegyelmezetten kell játszanunk, és arra figyelni, hogy elkerüljük az olyan hullámvölgyeket, mint amilyen most volt Dél-Korea ellen. Abból a vereségből mindenképpen tanulnunk kell" – mondta Rajna a meccs után.

„Nehéz volt, hiszen titkon arra számítottunk, a feljutás szempontjából lesz fontos számunkra ez a találkozó. Nem gondoltam volna, hogy csak egy gól születik a meccsen, nagyon jól játszottak a japánok. A harmadik hely jó eredmény, hiszen látszott a világbajnokságon, hogy az összes csapat milyen közel van egymáshoz" – így az egyetlen gólt jegyző Sofron.

„Ilyen a sport, a két legjobb jutott fel – nem vagyunk köztük... Nem sokon múlt, azt is mondhatom, megérdemeltük volna, de nincs mit tenni, meg kell próbálni legközelebb. A japánok ellen fontos volt, hogy nyerjünk, a fantasztikus közönségtől csak így búcsúzhattunk el!" – nyilatkozta Hári János, a válogatott csatára.

Ami a jövő évi tornát illeti, az ukránok jutottak fel a divízió 1/B-ből, így ők már biztosan ellenfelek lesznek Dél-Korea és Japán mellett, valamint érkezik még két elitből kieső válogatott.

DIVÍZIÓ 1/A-S VILÁGBAJNOKSÁG, BUDAPEST
5. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–JAPÁN 1
0 (10, 0–0, 00)
A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSE

Papp László Sportaréna, 8600 néző. Vezette: Berneker (osztrák), Konc (szlovák), Gebauer (cseh) Müller (svájci)
MAGYARORSZÁG: Rajna Sille, Szirányi B., Sofron, Bartalis, Ladányi – Vas M., Tokaji, Kovács Cs., Hári, Vas J. – Gőz, Horváth A., Mihály Á., Sikorcin, Benk – Pozsgai, Szélig, Magosi, Nagy K., Nagy G. Szövetségi kapitány: Rich Chernomaz
JAPÁN: Fukufudzsi – Keller, Hasimoto, Kavaj, Tanaka G., Kudzsi – Haga, Janadori, Szuzuki, Jamasita, Tanaka R. – Jamada, Kavasima, Oszava, Mitamura, Takahasi – Szato, Szaszaki, Ueno, Takagi, Mizucsi. Szövetségi kapitány: Mark Mahon
Gól: 4:05 Sofron (Ladányi, Vas M. – ee., 1–0)
Kiállítás: 8, ill. 6 perc
A NAP MÁSIK KÉT MÉRKŐZÉSÉN
NAGY-BRITANNIA–DÉL-KOREA 1–4 (1–0, 0–3, 0–1)
OLASZORSZÁG–KAZAHSZTÁN 0–3 (0–1, 0–1, 0–1)

A VÉGEREDMÉNY
1. Kazahsztán 5 4 1 18– 6 +12 12
2. Olaszország 5 4 1 15– 6 +9 12
3. Magyarország 5 3 1 1 12–10 +2 10
4. Japán 5 2 3 13–16
–3
6
5. Dél-Korea 5 1 1 3 16–19 –3 5
6. Nagy-Britannia 5 5 5–22 –17 0
Kazahsztán és Olaszország feljutott, Nagy-Britannia kiesett.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik