Női jégkorong-vb: elvesztette utolsó felkészülési meccsét a magyar válogatott

Vágólapra másolva!
2023.04.03. 07:47
null
Sonja Abstreiter kapus mindent védett (Fotó: mjsz.hu)
A szerdán Kanadában kezdődő női jégkorong-világbajnokságra készülő magyar női jégkorong-válogatott 1–0-ra kikapott a csoportellenfelétől, Németországtól a Bramptonban rendezendő világbajnokság helyszínétől néhány kilométerre, North Yorkban.

 

A Magyar Jégkorongszövetség beszámolója szerint a mieink összeállítása a japánok elleni meccshez képest nem változott, ismét Bogáti Bianka és Gondos Tamara maradt ki a meccskeretből. Az első harmad kiegyenlített játékkal indult, majd emberelőnyben a mieink alakítottak ki több helyzetet, aztán a szünetig átvették az irányítást a németeket, de gólt egyik csapat sem tudott szerezni.

A játék a második felvonás közepéig hasonló mederben folyt: felváltva forogtak veszélyben a kapuk, majd miután Németh Anikót Révész Zsuzsa váltotta a kapuban a harmad felénél, rövidesen megszerezték a vezetést a németek. Ronja Hark nyúlt bele egy távoli lövésbe, s a korong a kapunkban kötött ki. A gól után mindkét csapat növelte erőfeszítéseit, ám az eredmény nem változott.

A harmadik húsz percben a mieink mindent bedobtak az egyenlítésért, de a legnagyobb helyzeteink is kimaradtak, a német kapus, Sonja Abstreiter mind a 28 kapujára tartó lövést hárította – maradt a 0–1.

Ne feledjük azonban, hogy a tavalyi világbajnoki felkészülés során is találkoztunk a németekkel, kétszer is, s mindkétszer kikaptunk, majd a vébén már legyőztük őket.

A világbajnokság hivatalosan szerdán rajtol, a magyarok egy nappal később kezdik meg szereplésüket a franciák ellen a Toronto melletti Brampton CAA Arénájában. Szombaton a svédek, hétfőn a finnek következnek, a csoportkört pedig majd a németek ellen zárjuk kedden.

A története harmadik A-csoportos világbajnokságán részt vevő válogatott célja, hogy a nyolc közé kerüljön, az utolsó két helyezett ugyanis kiesik a divízió I/A osztályba.

A Nemzeti Sport Online-on a női válogatott összes világbajnoki mérkőzéséről folyamatosan frissülő szöveges közvetítést adunk.

NŐI JÉGKORONG
FELKÉSZÜLÉS
Németország–Magyarország 1–0
(0–0, 1–0, 0–0)

A MAGYAR VÁLOGATOTT VB-PROGRAMJA
Április 6., 19.00 (magyar idő szerint április 7., 1.00):
Magyarország–Franciaország – élőben az NSO-n!
Április 8., 11.00 (17.00): Magyarország–Svédország – élőben az NSO-n!
Április 10., 11.00 (17.00): Magyarország–Finnország – élőben az NSO-n!
Április 11., 11.00 (17.00): Magyarország–Németország – élőben az NSO-n!

A MAGYAR NŐI JÉGKORONG-VÁLOGATOTT KERETE
KAPUSOK:
Bogáti Bianka (HKB), Németh Anikó (MAC Budapest), Révész Zsuzsa (DEAC JA)
HÁTVÉDEK: Baker Taylor (Montreal Force – Kanada), Faggyas Lilla (HKB), Kiss-Simon Franciska (HKB), Knee Sarah (KalPa – Finnország), Mayer Fruzsina (HKB), Németh Bernadett (MAC Budapest), Odnoga Lotti (University of St. Thomas – Egyesült Államok), Tóth Enikő (BJA)
CSATÁROK: Dabasi Réka (Metropolitan Riveters – Egyesült Államok), Garát-Gasparics Fanni (Metropolitan Riveters – Egyesült Államok), Gondos Tamara (MAC Budapest), Horváth Imola (MAC Budapest), Huszák Alexandra (HKB), Jókai-Szilágyi Kinga (MAC Budapest), Kreisz Emma (Stanstead College – Kanada), Metzler Regina (OHA – Kanada), Pázmándi Zsófia (OHA – Kanada), Rónai Alexandra (MAC Budapest), Seregély Míra (University of Maine – Egyesült Államok), Strobl Lara (HKB), Szamosfalvi Petra (HKB), Williams Hayley (Dinamo-Nyeva – Oroszország)
Tartalék: Báhiczki-Tóth Boglárka (MAC Budapest), Koncz Boglárka (MAC Budapest), Mozolai Berta (BJA)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik