Jégkorong: Kicsit izgultam, de jó volt a magyar válogatottban játszani – Henrik Nilsson

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2022.11.13. 10:28
A franciák elleni mérkőzésen két újoncot is avatott a magyar férfi jégkorong-válogatott a Sárközy Tamás-emléktorna szombati játéknapján. A hosszabbításban 2–1-re elvesztett találkozó után Németh Kristóf és a svéd származású Henrik Nilsson is megosztotta gondolatait a debütálásról az NSO Tv-vel. 

„Nagyon jól éreztem magam a magyar válogatottban, bár a meccs előtt kicsit izgultam, azért ez más, mint egy klubcsapatban jégre lépni. Egy pillanatig sem hezitáltam, hogy igent mondjak, amikor meghívtak a válogatottban. Akartam ezt, ki akartam magam próbálni ezen a színtéren is, és nagyon élveztem” – mondta a svéd származású Henrik Nilsson, aki videónkban arról is beszél, milyen volt a fogadtatása a csapatban, s mekkora segítség az neki, hogy két játékosunk, Galló Vilmos és a fehérvári klubtársa, Hári János is Svédországban nőtt fel.

Németh Kristóf ugyancsak a franciák ellen debütált a válogatottban, úgy látja, amit Kevin Constantine elvárt tőle, azt sikerült teljesítenie, nem csinált hülyeségeket.Videónkban bővebben is beszél a bemutatkozásáról, s a hosszabbításban 2–1-re elvesztett mérkőzésről is.

JÉGKORONG, SÁRKÖZY TAMÁS-EMLÉKTORNA, BUDAPEST
MAGYARORSZÁG–FRANCIAORSZÁG 1–2 (0–0,0–1,1–0, 0–1 – hosszabbítás után)
Budapest, Tüskecsarnok,1814néző.Vezette:Soós,Németh M.,Szabó D.,Váczi MAGYARORSZÁG:HetényiZ.– Kiss Dániel,Horváth M./Szirányi, Fejes /Stipsicz, Garát / Pozsgai, Nilsson(1) –Csányi, Németh K.,Terbócs1/Kulmala, Sebők, Szigeti /NagyKrisztián,Nagy G., Sofron/ Erdély, Hári J.,Galló.Edző:KevinConstantine
FRANCIAORSZÁG:
Junca–Spinozzi(1),Bourgeois/Esipov,Thiry/Guebey1,Cantagallo/Onno – Maia(1), Colotti,Leclerc1(1)/Bougro,Fabre,Bozon/Ville,Simonsen, Farnier/DiDioBalsamo, Koudri, Dair. Edző:PhilippeBozon
Kapura lövések:20–31
Gól – emberelőnyből:3/0, ill.3/0.
MESTERMÉRLEG
KevinConstantine:
–Egyelőre próbáljuk a saját stílusunkat megtalálni, és alkalmazkodni a játékrendszerhez. A védelmünk jól játszott és elsősorban erre is koncentráltunk ezen a mérkőzésen. A hoki legnehezebb része elsajátítani és megszokni a támadások kivitelezését,mert ebben sokat nyomnak a latba az egyéni képességek és a játékosok közötti összhang. Ezért először a védelmünkre koncentrálunk.
PhilippeBozon:–Nagyon fiatal és energikus csapatunk van, nagy munkát végeztek az elmúlt napokban, és a japánok elleni védekező hibáinkon is tudtunk javítani. Mivel rengeteg a fiatal, a taktika elsajátítása még időbe telik, desokat foglalkozunk ezzel és egyre jobban megy a csapatnak.

A csoport végeredménye:1. Franciaország 5 pont, 2. Magyarország 3 pont, 3. Japán 1 pont

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik