Kezdésnek jó: hatgólos magyar siker a horvátok ellen

Vágólapra másolva!
2011.04.04. 20:30
null
Jellemző kép: csúcsforgalom a horvát kapu előtt (Fotó: Korponai Tamás)
Kezdésnek jó: a hazai rendezésű világbajnokságra készülő magyar férfi jégkorong-válogatott Zalaegerszegen 7–1-re, magabiztosan legyőzte a horvát együttest, úgy, hogy kulcsembereinek sora (a légiósok és hét fehérvári alapember) hiányzott.

A mérkőzés gyászszünettel kezdődött a Japánt sújtó természeti katasztrófa áldozatainak emlékére – a Japán Jégkorongszövetség képviselői egyébként a helyszínről tekintették meg a mérkőzést. A vezetés megszerzésére két percet sem kellett várni: Magosi Bálint köszönt be emberfórból a 17 éves Mate Tomljenovicnak 1:58 után (1–0).

A horvátok emberelőnyből sem tudtak igazán komolyan veszélyeztetni, két fórt is elpazaroltak, nem úgy a mieink: a 10. percben Szirányi Bence növelte kettőre az előnyt egy átlövéssel (2–0), és ez is maradt a részeredmény a harmad végéig.

A második harmad elején a középen bizonytalankodó magyar védelem megingását Mario Novak használta ki emberhátrányból (2–1), de Benk András ezt két és fél percen belül két góllal „verte le" a vendégeken. A magyar kilences előbb Svasznek lövésébe kapott bele, majd Sikorcin passzát vágta köszönettel a hálóba (4–1). A mérkőzés felénél Ted Sator kapust cserélt, Bálizs Bence helyére Rajna Miklós állt be.

Két játékrész után 4–1 állt az eredményjelzőn, no nem sokáig: mindössze hetvennégy másodperc telt el a záró harmadból, amikor a magabiztosan játszó magyar válogatott Magosi Bálint révén növelte az előnyét (5–1). Volt még hátra bőven, és gól is akadt: egy visszatett korongot Azari Zsolt zúzott be Tomljenovic ketrecébe (6–1).

A hetediket Vaszjunyin Artyom vállalta magára egy kipattanó után, és 7–1 lett a végeredmény is, miután válogatottunk hiába támadott kettős emberelőnyben a végén – a jóval gyengébb képességű horvátok ellen több kulcsembere nélkül is simán nyert a magyar csapat.

Ted Sator szövetségi kapitány első keretszűkítését még hétfő este végrehajtotta: Jobb Dávid, Berta Ákos, Jánosi Csaba, Somogyi Balázs és Vaszjunyin Artyom maradt ki.

A 38 fős mamutkeretet több lépcsőben csökkenti, illetve módosítja a szakvezetőség, merthogy az első szűkítés valójában nem szűkítés, hiszen a kirostáltak helyett jönnek a nagyágyúk, kedden jelentkezik ugyanis munkára Vas Márton, Szuper Levente, Palkovics Krisztián, Ladányi Balázs, Kovács Csaba, Horváth András és Holéczy Roger.

Mindazonáltal a szombat délelőtt és vasárnap este között elvégzett négy tréning, valamint a Horvátország elleni gyakorlás alapján a Ted Sator szövetségi kapitányból, illetve Énekes Lajos és J. P. MacCallum másodedzőkből álló csapat úgy határozott, hogy kapus nem, egy hátvéd és négy csatár viszont kikerül a csapatból.

NAGY VOLT A TUDÁSBELI KÜLÖNBSÉG – MAGOSI BÁLINT

 

JÉGKORONG
VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–HORVÁTORSZÁG 7–1 (2–0, 2–1, 3–0)
Zalaegerszeg, 490 néző. Vezette: Babic, Kész, Wolf
MAGYARORSZÁG: Bálizs (Rajna) – SZIRÁNYI B., SVASZNEK, BENK, SIKORCIN, Kiss Á. – Hegyi Á., Pozsgai, Azari, Galanisz, MAGOSI – Jobb, Orbán, Tóth A., Berta, Vaszjunyin – Kiss Dániel, Láda B., Jánosi, Nagy G., Somogyi
HORVÁTORSZÁG: Tomljenovic – Siijan, Tadic, Kucera, Lovrencic, M. Novak – Brumercik, Silovic, M. Cunko, Svigir, Zibret – Sertic, S. Belic, Kanaet, Blagus, Rendulic – Markovic, Novosel, Grozaj, T. Cunko, Smerdelj
Gólok. 1:58: Magosi (Hegyi Á., Galanisz – emberelőny, 1–0). 9:47: Szirányi (Svasznek, Nagy G. – ee., 2–0). 22:37: M. Novak (Siijan, Lovrencic – emberhátrány, 2–1). 23:47: Benk (Svasznek, Szirányi B., 3–1). 26:17: Benk (Sikorcin, Kiss Á., 4–1). 41:14: Magosi (5–1). 51:59: Azari (Galanisz, Magosi, 6–1). 57:25: Vaszjunyin (Láda B., 7–1)
Kiállítások: 12, ill. 14 perc
MESTERMÉRLEG
Ted Sator: – Sikorcin lenyűgözött, de meglepett Tóth Adrián is, jó értelemben persze. Mindig nehéz a keretszűkítés, ahogy most is. Tetszett az előnyös- és hátrányos játékunk, és az is, ahogy a korong nélkül mozogtunk. Az időzítésünk és a helyzetkihasználásunk pedig még javulni fog.
Bruno Bregant: – Nem sok esélyünk volt... A magyar válogatott remekül kezdett, és játékosai végig gyorsabbak volt, mint a mieink. Meglátszott, hogy Magyarország a divízió 1-es, mi viszont csak a divízió 2-es vb-re készülünk.

 

A MAGYAR PROGRAM
A további felkészülési program:
április 8., péntek 19 óra: Magyarország–Szlovénia, Budapest/Jégpalota
április 9., szombat 19 óra: Magyarország–Szlovénia, Székesfehérvár
április 12., kedd 19 óra: Magyarország–Ukrajna, Budapest/Jégpalota
április 13., szerda 18 óra: Magyarország–Ukrajna, Dunaújváros
A vb magyar mérkőzései:
április 17., vasárnap 19.30: Magyarország–Hollandia
április 18., hétfő 19.30: Magyarország–Koreai Köztársaság
április 22., péntek 19.30: Magyarország–Spanyolország
április 23., szombat 19.30: Magyarország–Olaszország

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik