Milánó 2026: Ovecskin reméli, hogy engedik játszani az orosz válogatottat

Vágólapra másolva!
2024.08.13. 19:57
Fotó: Getty Images
Az oroszok jégkorongozósztárja, Alekszandr Ovecskin reméli, hogy hazája válogatottját engedik szerepelni a 2026-os milánói olimpián, és ő maga is játszhat majd.

 

Az R-Sport orosz portálnak elmondta, nemcsak az észak-amerikai profiligában (NHL) szeretne játszani, hanem újból ki kíván lépni a nemzetközi porondra, a döntés ugyanakkor a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) kezében van. Az NHL korábban már jelezte, hogy a liga sztárjai ott lehetnek Milánóban. Az IIHF két éve, az ukrajnai háború kirobbanása után tiltotta ki az orosz csapatokat.

„Nem tudom, mi fog történni – jegyezte meg Ovecskin. – Igen, szeretnénk szerepelni az olimpián, de ha nem engedik, mit tegyünk?”

A vasárnap zárult párizsi nyári játékokon 15 orosz sportoló vehetett részt egyénileg, semleges színekben.

A Stanley-kupa-győztes orosz hokis eddig három olimpián játszott, de 2006-ban, 2010-ben és 2014-ben sem szerzett érmet, világbajnokságról ugyanakkor van három arany-, két ezüst- és négy bronzérme.

A Washington Capitals 38 éves csatára abban is bízik, hogy megdönti a legendás Wayne Gretzky NHL-gólrekordját, ettől jelenleg 42 találat választja el. Mivel a 853 gólnál járó Ovecskinnek még kétéves szerződése van a fővárosi klubban, minden esélye megvan rá, hogy csúcstartó legyen.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik