Szlovéniába vágyik a Stars, Kangyal bizakodó

Vágólapra másolva!
2010.06.01. 19:41
null
Ligát váltanának: a Stars a Slohokejben folytathatja (Fotó: Mirkó István, archív)
A június 11-én esedékes közgyűlés előtti utolsó ülését tartotta hétfő délután a Magyar Jégkorongszövetség Studniczky Ferenc vezette elnöksége. Zárásként a testület elé került a Vasas Bp. Starst működtető gazdasági társaság kérelme, mely szerint a káposztásmegyeri együttes az új idényben a szlovén ligában kíván indulni a Mol-liga helyett.

Mivel a rendkívüli szűkszavú levél számtalan lényegi kérdést megválaszolatlanul hagyott, az elnökség azzal bízta meg Kovács Zoltán főtitkárt, hogy készüljön az ügyben részletes előterjesztés – adta hírül a szövetségi hivatalos honlapja, az icehockey.hu.

A Slohokej Ligában a 2009–2010-es szezonban hat szlovén, két horvát, egy-egy szerb és osztrák csapat indult. Horvátországból a Medvescak II és a Mladost, Szerbiából a Partizan, Ausztriából pedig a Graz 99ers farmcsapata volt a résztvevők között az előző szezonban, melyet a Stavbar Maribor nyert meg.

Kangyal Balázs, a Bp. Stars klubigazgatója a Nemzeti Sport Online-nak elmondta: a következő szezonban már nem indul a Mladost, a helyükre keresnek egy csapatot a szlovénok.

„Tavaly már futottam egy kört az osztrák és a szlovén bajnokságnál is, de az előbbitől azt a választ kaptam, hogy csak osztrákok vehetnek részt benne, utóbbinál pedig kifutottam a határidőből, de azzal biztattak, hogy térjünk vissza a dologra egy év múlva."

A klubvezető elmondta: az EBEL nem a Stars szintje, a mostani 100 millió forintos költségvetés legalább négyszerese kellene a szerepléshez. Ezzel szemben a szereplés a szlovén bajnokságban az ob I-hez képest plusz négymillió forintos kiadásból kihozható.

„A szlovén bajnokság mellett az szól, hogy közel 30 meccset tudnánk játszani, erősebb csapatok ellen, mint amilyenekkel a MOL-ligában találkozunk. A szlovén jéghoki mégiscsak A-csoportos, míg a román divízió II-es. Ráadásul a MOL-ligával kapcsolatban semmi nem biztos, a tegnapi ligaülés is elmaradt. A szlovénok választ várnak, így lépéskényszerben vagyunk. Szponzort és nézőt találni az ob I-re gyakorlatilag lehetetlen, arra senki nem ad egy fillért sem. Leadtam a kérvényünket a szövetségbe, egyelőre formai kiegészítéseket kértek, amelyeket pótoltam, szerintem egy héten belül megszületik a válasz" – mondta Kangyal.

Az egykori válogatott bekk az Alba Volánnal már átélte a ligákon (szlovén bajnokságtól az Interligáig...) keresztüli „vándorlást", egyre feljebb lépve – most a fővárosi csapattal is ehhez hasonló „szintlépésekre" vágyik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik