„A tanulás időigényes folyamat, nem megy egyik napról a másikra”

Vágólapra másolva!
2009.02.07. 11:26
Az elsőhöz mérten kisebb különbségű, 4–1-es, mégis fájóbb vereséget szenvedett a magyar csapat Olaszországtól, s ezzel eldőlt, nem jutunk ki a 2010-es téli játékokra. Ismét bizonyságot nyert, hogy a csapat még nem képes ilyen szintű csapatokkal felvenni a versenyt, főleg nem egymás utáni két napon. Vasárnap a nagy rivális Ukrajna ellen fejezzük be a sorozatot.
Vas János küzd a korongért
Fotó: Reuters
Vas János küzd a korongért
Vas János küzd a korongért
Fotó: Reuters
Vas János küzd a korongért

JÉGKORONG OLIMPIAI SELEJTEZŐ


Adatbank – minden egy helyen!
„Ólomlábakon mozogtunk. Borzasztó volt az emberelőnyös játékunk, általában sem korcsolyáztunk eleget, annyit, mint az olaszok. Nekem is jobban esett volna, ha csütörtök este választanak meg a csapat legjobbjának, akkor jobban ment. Bár őszintén sosem jelentem ki magamról, hogy jó voltam, mert ha az ember elégedett, akkor megette a fene az egészet” – kezdte az olaszok elleni vereség utáni értékelését Ladányi Balázs, akit a magyar csapat legjobbjának választottak a találkozón.

„Mindig van hová fejlődni. Nekünk csapatként is. Túl nagy falat lett volna nekünk az olimpia – még az A-csoport is az, pedig ott tizenhat csapat van, nem tizenkettő. Mi nagyjából Japánnal vagyunk egy szinten, nem ezekkel a válogatottakkal” – tette hozzá Ladányi.

Szinte visszhangozta a csatár szavait Pat Cortina szövetségi kapitány is.

„Egyáltalán nem lepődtem meg azon, ami történt. Az olasz válogatott egy évtizedet töltött el az A-csoportban, és mi? Mondogatom, hogy tanulunk, de ez időigényes folyamat, nem megy egyik napról a másikra. A legnagyobb különbség, hogy a bajnokságokban, amelyekben a mieink játszanak, sokat van náluk a korong, az A-csoportos vb-n azonban nem így lesz” – mondta Pat Cortina.

A szakember arra a kérdésre is válaszolt, hogy vajon nem lett volna-e hasznos néhány nappal korábban megszakítani a Mol Liga-sorozatot és mini edzőtáborba vonulni.

„Egy másik selejtezőcsoportban szereplő dánok ezt tették, edzőmeccset is játszottak, aztán mégis kikaptak az alacsonyabban rangsorolt franciáktól. Ráadásul ha ki is tudtunk volna szakítani néhány extra napot, ami egyébként lehetetlen volt a futó bajnokságok miatt, akkor is kellett volna adni valamennyi pihenőt a fiúknak, és akkor ugyanott vagyunk” – fogalmazott Cortina, aki mosolyogva hozzátetette: a mi nagy meccsünk vasárnap lesz Ukrajna ellen.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik