Szongoth Domán: Felszabadultan tudtam játszani, és ilyenkor jönnek ezek a dolgok

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
• Pozsony
Vágólapra másolva!
2024.08.29. 18:26
Árvai Károly/Nemzeti SportSzongoth Domán tétmeccsen is gólt lőtt a válogatottban (Fotó: Árvai Károly)
Szongoth Domán tétmeccsen is gólt lőtt a magyar jégkorong-válogatottban. A 16 éves csatárról sor- és szobatársa, Terbócs István is elmondta a véleményét az NSO Tv-nek.

„Az ukránok elleni meccs után csak annyi volt bennem, hogy ugyanezt kell játszanom, ne rakjak terhet magamra, és igazából így is lett. Felszabadultan tudtam játszani a kazahok ellen, és ilyenkor jönnek ezek a dolgok. Sokkal jobban örültem ennek a gólnak, mégiscsak tétmeccsen, egy olimpiai selejtezőn lőttem. Most nem volt elég a győzelemhez, de remélem, máskor az lesz” – értékelt az NSO Tv-nek Szongoth Domán, aki 16 évesen került be a magyar jégkorong-válogatott olimpiai selejtezőn szereplő keretébe.

Videónkban sor- és szobatársa, a gólpasszt jegyző Terbócs István is elmondja, mit szól a pimaszul fiatal csatár teljesítményéhez, valamint mind a ketten értékelik a kazahok elleni teljesítményt, illetve azt is megtudhatjuk, mit várnak a házigazda szlovákok elleni, pénteki találkozótól. 

 

JÉGKORONG 
OLIMPIAI SELEJTEZŐTORNA
1. FORDULÓ
Kazahsztán-Magyarország 5–2 (1–0, 2–2, 2–0)
Pozsony, 434 néző. Vezette: Frandsen (dán), Holm (svéd), Hautamaki (finn), Nyqvist (svéd)
KAZAHSZTÁN: SUTOV – Metalnyikov, Orehov / Sztyepanenko, Beketajev / Bereusz 1, Gajtamirov / Danyijar, Mihajlov – MIHAJLISZ 3, Sztarcsenko (1), Sesztakov (1) / Panyjukov, Lihotnyikov, Asszetov / Muhametov 1, Szavickij (1), Rijmarev / Oszpanov, Demin, Kajirzsan. Szövetségi kapitány: Oleg Boljakin
MAGYARORSZÁG: Bálizs – Fejes, Garát / Szabó B., Nilsson H. (1) / Kiss R., Horváth A. / Hadobás, Ortenszky – SOFRON 1, BARTALIS I. (1), Erdély Cs. / Horváth Bence, Sebők, Galló / Varga B., Papp, Nemes / SZONGOTH 1, Terbócs (1), Ambrus G. Szövetségi kapitány: Majoross Gergely
Kapura lövések: 18–37
Gól – emberelőnyből: 2/1, ill. 2/0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik