Majoross Gergely a hozzáállással maximálisan elégedett, a helyzetkihasználással kevésbé

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
• Pozsony
Vágólapra másolva!
2024.08.29. 17:38
Majoross Gergely a válogatott hozzáállásával maximálisan elégedett volt (Fotó: Árvai Károly)
Hiába lőtt majdnem 20-szor többet kapura a magyar jégkorong-válogatott Kazahsztán ellen, az ellenfél jobban használta ki a helyzeteit, s 5–2-re nyert a Pozsonyban zajló olimpiai selejtezőtornán. A mérkőzés után Majoross Gergely értékelt az NSO Tv-nek.

„Az odaadással és a mentalitással száz százalékig, a teljesítménnyel is közel száz százalékig elégedett vagyok, a helyzetkihasználással és az apró részletekkel kevésbé, s ennek tudható be az, hogy vereséget szenvedtünk. A kazahok egyéni képességei lehetővé teszik, hogy viszonylag kevés helyzetből is versenyképesek legyenek. Bevallom, nem gondoltam volna, hogy mi leszünk az a csapat, amely uralja ezt a mérkőzést, viszonylag kevés időt tölt a védekező harmadban és sokkal többet a támadóban. De még csomó részletben javulnunk kell, hogy egy ilyen meccset meg is tudjunk nyerni” – mondta Majoross Gergely arra utalva, hogy a magyar válogatott a teljes meccset nézve 37:18 arányban lőtt kapura, azonban a kazahok nyertek 5–2-re. 

Videónkban elmondja, milyen volt tétmeccsen irányítani a magyar válogatottat szövetségi kapitányként, valamint külön is kitér Szongoth Dománra, aki bár még csak 16 éves, a kazahok ellen már a második gólját lőtte a felnőttválogatottban. 

 

JÉGKORONG 
OLIMPIAI SELEJTEZŐTORNA
1. FORDULÓ
Kazahsztán–Magyarország 5–2 (1–0, 2–2, 2–0)
Gólszerző: Mihailisz (16., 49., 54.), Breusz (32.), Muhametov (35.), illetve Szongoth (23.), Sofron (36.)

JÉGKORONG
OLIMPIAI SELEJTEZŐTORNA, POZSONY
D-CSOPORT
1. forduló, csütörtök
Kazahsztán–Magyarország 5–2 
18.00: Szlovákia–Ausztria
2. forduló, péntek
14.00: Kazahsztán–Ausztria
18.00: Magyarország–Szlovákia (Tv: Sport1)
3. forduló, vasárnap
14.00: Ausztria–Magyarország (Tv: Sport1)
18.00: Szlovákia–Kazahsztán

A magyar válogatott kerete az olimpiai selejtezőre
Kapusok: Bálizs Bence (Sparta Sarpsborg, norvég), Horváth Dominik (Hydro Fehérvár AV19), Vay Ádám (HK Poprad, szlovák)
Hátvédek: Fejes Nándor (Gyergyói HK), Garát Zsombor, Hadobás Zétény (Iowa Heartlanders, amerikai), Horváth Alex (Ocelari Trinec, cseh), Horváth Milán (JoKP, finn), Kiss Roland (Hydro Fehérvár AV19), Nilsson Henrik (Kalmar, svéd), Ortenszky Tamás (Winterthur, svájci), Szabó Bence (BJAHC)
Csatárok: Ambrus Gergő, Bartalis István, Erdély Csanád, Mihály Ákos, Sebők Balázs, Terbócs István (mind Hydro Fehérvár AV19), Galló Vilmos (KooKoo, finn), Horváth Bence (Jukurit, finn), Nemes Márton (Mora IF, svéd), Papp Kristóf (Lindenwood, amerikai), Sofron István (BJAHC), Szongoth Domán (KooKoo, finn), Varga Balázs (JYP, finn)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik