Hokiünnepre készülnek a játékosok és a szurkolók az Arénában

Vágólapra másolva!
2008.11.07. 09:15
Hosszas mérlegelés után jelölte ki végleges keretét a magyar jégkorong-válogatott szakvezetősége, amely csütörtök délután már csak értekezletet tartott a csapatnak, a játékosok délelőtt olyan jól dolgoztak, hogy a nap második részére pihenőt kaptak. A mieink első előselejtezős ellenfele Szerbia lesz, amely divízió 2-es társulat, ezért mindenki magyar győzelmet vár péntek estére.
Svasznek Bence a magyar válogatott edzésén
Fotó: NS-archív
Svasznek Bence a magyar válogatott edzésén
Svasznek Bence a magyar válogatott edzésén
Fotó: NS-archív
Svasznek Bence a magyar válogatott edzésén

Ezt a tornát meg fogjuk nyerni. Így vélekedik a köz túlnyomó része, és mi sem gondoljuk másképpen, de meg kell jegyeznünk, hogy ez csak bizonyos feltételek teljesülésekor valósulhat meg. A legfontosabb: a csapatnak tisztában kell lennie az erőviszonyokkal, azzal, hogy minőségben jobb, mint ellenfelei, de ez csak akkor látszik majd az eredményeken is, ha ezzel párhuzamosan az önbizalom az marad, ami, és nem csap át nagyképűségbe. Azonban rögtön meg is nyugtatunk mindenkit: a fiúkat a héten elnézve ők ezzel tisztában vannak.

Ne morogjon hát senki, ha a szerbek ellen tíz perc után nem vezetünk hárommal, ennyire még ők sem rosszak, másnap Horvátország, harmadnap pedig Litvánia meg pláne nem lesz az. Éppen ezért rágódott sokat a csapat végső összetételén Pat Cortina, Énekes Lajos és Diego Scandella. A szakvezetőség még csütörtök délután, a nevezési határidő előtt néhány órával is azon vitázott, ki legyen az egy-egy kimaradó kapus és mezőnyjátékos. Végül kiderült, Budai és Nagy a két balszerencsés.

Mindezek után csütörtökön az ellenfelek gyakorlására néztek ki a vezetők, és csapatértekezletet tartottak, hogy ha már a testet délelőtt rendbe rakták, a fejjel se legyen gond.

„A fizikummal nem is lesz, de a mentális részben még javulnunk kell – mondta Cortina. – A keddel ellentétben szerdán már jól dolgozott a csapat, csütörtökön annál is jobban, de a nagy felhajtás képes elvonni a figyelmet. Abban azonban biztos vagyok, hogy amint a történelem bizonyította, ha jégre lépnek a fiúk, már csak a korong létezik számukra. Most is így lesz, a szurkolók meg csak jöjjenek!”

Nem maradnak el, már Szerbia ellen is garantált a kétharmad ház, hiszen ez lesz az első alkalom a feljutás óta, hogy a csapat „saját jégen” szerepel. És erre nemcsak a szurkolók készülnek, hanem a hokisok is, akik csillogó szemmel emlegették, hogy pénteken az ő kedvükért telik meg az Aréna. Rögzítsük: joggal.

A MÉRKŐZÉSRŐL, AZ ELŐKÉSZÜLETEKRŐL BŐVEBBEN A PÉNTEKI NEMZETI SPORTBAN OLVASHAT.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE

KAPUSOK
Hetényi Zoltán, Szuper Levente
HÁTVÉDEK
Ennaffati Omar, Horváth András, Kangyal Balázs, Ondrejcík Rastislav, Sille Tamás, Svasznek Bence, Tokaji Viktor
CSATÁROK
Fekete Dániel, Holéczy Roger, Kóger Dániel, Kovács Csaba, Ladányi Balázs, Majoross Gergely, Ocskay Gábor, Palkovics Krisztián, Peterdi Imre, Sofron István, Vas János, Vas Márton, Vaszjunyin Artyom

A PROGRAM

PÉNTEK
Litvánia–Horvátország 14.30
Magyarország–Szerbia 18.00
SZOMBAT
Litvánia–Szerbia 14.00
Magyarország–Horváto. 17.30
VASÁRNAP
Horvátország–Szerbia 14.00
Magyarország–Litvánia 17.30

JÉGKORSZAK – KÖNYV AZ ARANYGENERÁCIÓRÓL


Október 22-én beköszöntött a Jégkorszak, vagyis a Nemzeti Sport kiadásában megjelent a könyv, amely bemutatja a magyar jégkorong, s benne az „aranygeneráció” történetét.

A rengeteg színes fotóval illusztrált kötetben – amelyhez ajándék gólösszefoglaló CD is jár a válogatott legszebb pillanataival – több riport és interjú olvasható a hősökkel.

Az október 22-én megjelent, több mint százoldalas kiadvány megvásárolható a könyvesboltokban, a nagyobb újságárusoknál, valamint kedvezményes áron megrendelhető itt.

A játékosok fotózásán készült werkfilm pedig megtekinthető a Pixter videómegosztó portálon.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik