Studniczky Ferenc szerint elérhető a 2010-es vancouveri olimpia

Vágólapra másolva!
2008.11.03. 19:09
Pénteken kezdődik Budapesten a jégkorong olimpiai előselejtező. A magyar válogatott idén már végrehajtott egy hatalmas bravúrt azzal, hogy kivívta az A-csoportos szereplés jogát, a szövetség elnöke, Studniczky Ferenc pedig azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy jövőre Pat Cortina válogatottja kiharcolhatja a 2010-es vancouveri olimpiai játékokon való szereplést.
Studniczky Ferenc (elöl) vezetésével jó úton jár a magyar jégkorongsport
Studniczky Ferenc (elöl) vezetésével jó úton jár a magyar jégkorongsport
Studniczky Ferenc (elöl) vezetésével jó úton jár a magyar jégkorongsport
Studniczky Ferenc (elöl) vezetésével jó úton jár a magyar jégkorongsport

AJÁNLÓ

Október 22-én beköszöntött a Jégkorszak, vagyis a Nemzeti Sport kiadásában megjelent a könyv, amely bemutatja a magyar jégkorong, s benne az „aranygeneráció” történetét. Az október 22-én megjelent, több mint százoldalas kiadvány megvásárolható a könyvesboltokban, a nagyobb újságárusoknál, valamint kedvezményes áron megrendelhető itt.
A 2010-es téli olimpiára két lépcsőben vezethet a magyar jégkorong-válogatott útja. Először a november 7. és 9. között Budapesten rendezendő olimpiai selejtezőn Szerbiát, Horvátországot és Litvániát kellene megelőznie Pat Cortina csapatának, majd ha ez sikerül, akkor a februári rigai selejtezőn is első helyen kellene végeznie a házigazda Lettország, Ukrajna és Olaszország előtt.

A magyar szövetség elnöke, Studniczky Ferenc bízik benne, hogy a magyar válogatott eljut Rigába, ahol véleménye szerint az olimpiai szereplést is kiharcolhatja.

„Remélem, csapatunk megnyeri a budapesti olimpiai előselejtezőt, s februárban utazhatunk Rigába. Sőt titokban abban is bízom, hogy nem a lett főváros lesz a sorozat utolsó állomása, hanem kiharcoljuk az olimpiai szereplés jogát. Az esélyesek nem mi vagyunk, de engedtessék meg egy elnöknek, hogy olykor ábrándozzon” – kezdte a Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatát Studniczky Ferenc.

Az elnök nem hiába optimista, hiszen öt év alatt gazdaságilag, és szakmailag is szép eredményekkel büszkélkedhet a szövetség.

„Amikor elnök lettem, évi nyolcvanmillió forintból gazdálkodhatott az MJSZ, ám már évek óta kétszázhatvanmillió forint a költségvetésünk. Persze nem volt a stratégiánk kockázatmentes, hiszen mindent egy lapra tettünk fel: arra, hogy egyre nívósabb produkcióra képes válogatottunk van, amely eladható termék” – fogalmazott Studniczky.

„Az áttörést a második, 2004. áprilisi, Kanada elleni budapesti meccs hozta meg. A prágai vébére készülő, NHL-játékosokat felvonultató címvédő nálunk edzőtáborozott, és a BS-ben játszottunk vele barátságos meccset zsúfolt ház előtt. Bár kilenc kettőre kikaptunk, fantasztikus volt a hangulat, s elindult egy nagy sorozat; egyre-másra hoztuk Magyarországra a sportág elitcsapatait” – tette hozzá a szövetség első embere.

Szavazás

Ön szerint a magyar jégkorong-válogatott kijut a 2010-es vancouveri olimpiára?

Írja be az itt látható számot!
Studniczky ugyanakkor azt is elmondta, hogy az A-csoportos szereplés kivívása nem hozta meg a várt áttörést, mert az állam meg a MOB sem úgy kezel minket, mint a sikeres nyári sportágakat.

Az eredmények azonban azt bizonyítják, hogy jó úton jár a csapat, és ezt az utat folytathatja a válogatott a pénteken kezdődő olimpiai előselejtezőn is.

A csapattal kapcsolatos friss hír, hogy a francia Briancon légiósa, Szélig Viktor nem vállalja a játékot az előselejtezőn, mert felesége várandós, és nem szeretné magára hagyni. Pat Cortina szövetségi kapitány az újpesti Hüffner Adriánt hívta be a keretbe Szélig helyére.

Az már korábban eldőlt, hogy a szapporói hősök közül Gröschl Tamás sem játszik a héten, mert nem rég gyógyult fel egy hosszan tartó sérülésből.

Az előselejtezőre 22 játékost nevezhet Pat Cortina, az utolsó keretszűkítésre feltehetőleg szerdán kerül sor.

A magyar válogatott november 7-én a szerb, november 8-án a horvát, majd november 9-én a litván csapattal találkozik a Papp László Arénában.

A MAGYAR VÁLOGATOTT BŐ KERETE

Kapusok: Budai Krisztián, Hetényi Zoltán, Szuper Levente
Hátvédek: Ennaffati Omar, Horváth András, Jobb Dávid, Kangyal Balázs, Ondrejcik Rastislav, Sille Tamás, Svasznek Bence, Hüffner Adrián, Tokaji Viktor
Csatárok: Benk András, Fekete Dániel, Hegyi Ádám, Holéczy Roger, Kóger Dániel, Kovács Csaba, Ladányi Balázs, Majoross Gergely, Nagy Gergő, Ocskay Gábor, Palkovics Krisztián, Peterdi Imre, Sofron István, Vas János, Vas Márton, Vaszjunyin Artyom
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik