Szélig Viktor alelnök lett az osztrák jégkorongligában – hivatalos

Vágólapra másolva!
2024.06.04. 16:29
Szélig Viktor fontos megbízatást kapott (Fotó: Fejér Megyei Hírlap/Pesti Tamás)
Szélig Viktor lett az osztrák jégkorongliga (ICEHL) egyik alelnöke, jelentették be kedden.

 

A keddi salzburgi közgyűlésen eldőlt, hogy Alexander Gruber lesz a liga elnöke a következő négy évben. Mellé négy alelnök került: Szélig Viktor, a Hydro Fehérvár AV19 általános igazgatója, valamint René Dimter, Johannes Schwaiger és Erich Falkensteiner.

Amint a liga keddi közleményében jelezte: az elnöki posztra a 63 éves bécsi Gruber volt az egyetlen jelölt, és egyhangúlag választották meg. Elődje, Jochen Pildner-Steinburg négy évig vezette a ligát, többek között vele sikerült átvészelni a koronavírusos időszakot.

Szélig Viktor az MTI-nek elmondta: ő maga nem jelentkezett a posztra, Gruber és Dimter felkérésére mondott igent a jelölésre. Az olasz szállodalánc-tulajdonos Falkensteiner is az új vezetőtestület a nemzetköziséget szeretné hangsúlyozni.

„Van közöttünk jogász, üzletember, marketinges, én pedig a sportvonalat szeretném erősíteni. A klubok támogatását most megkaptuk” – tette hozzá.

Szélig jelezte azt is, hogy több helyről is vannak érdeklődők a csatlakozásra, például a Gyergyói HK, amely egyelőre tapogatózó tárgyalásokat folytat.

„A liga célja, hogy jobb, értékesebb, eladhatóbb legyen. A létszámbővítésről a liga tulajdonosai, a klubok döntenek. Az a kérdés, hogy a beszálló csapat mit tud hozzáadni a ligához” – mondta a magyar alelnök.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik