Szélig Viktor: Az első mérkőzést leszámítva elégedettek lehetünk

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.10.16. 12:38
Szélig Viktor (Fotó: Fejér Megyei Hírlap/Pesti Tamás, archív)
Szélig Viktor, a jégkorong Bajnokok Ligája-sorozatot hat vereséggel záró Hydro Fehérvár AV19 általános igazgatója szerint a bravúr hiányzott az idei szereplésből.

„A játék képe alapján, az első mérkőzést leszámítva, elégedettek lehetünk” – mondta az M4 Sport szerdai Nemzeti Sporthíradó című műsorában a Hírességek Csarnokába is beválasztott volt válogatott hátvéd. Kiemelte, az eredeti cél az volt, hogy legyenek versenyképesek, de már a sorsolásnál lehetett látni, hogy náluk csak erősebb csapatokkal találkoznak.

Szélig jelezte: több mérkőzésükre is büszkék lehetnek, sikerült szoros eredményeket elérniük, ugyanakkor „jó lett volna pontot szerezni” és a „bravúr hiányozott”.

„Van egy kis hiányérzet” – tette hozzá, jelezve, hogy mindent megpróbáltak, de most nem jött össze. Az általános igazgató szerint jó úton járnak, azonban kell még egy kis idő, amíg összeszoknak a sorok.

A fehérváriak az osztrák ligában négy győzelemmel és három vereséggel a hatodik helyen állnak, ugyanakkor a BL-ben – amelyben az osztrák liga alapszakaszának második helyezettjeként szerepelhettek – hatból hat találkozót veszítettek el.

Szeptember 5-én a cseh Dinamo Pardubice 7–0-ra, két nappal később a Sparta Praha 5–2-re verte a Volánt. Következett két hazai felvonás az új Alba Arénában: szeptember 12-én a svéd Färjestad és két nappal rá a svájci Lausanne HC is 3–1-re nyert. Október 8-án a svéd Skelleftea otthonában 4–2-es, a keddi hazai záráskor pedig a címvédő svájci Geneve-Servette ellen 5–2-es vereség lett a vége.

A 24 csapatos mezőnyből a legjobb 16 jut a nyolcaddöntőbe. Minden BL-induló három-három hazai, illetve idegenbeli összecsapást vívott.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik