Jól zárult a felkészülés: biztos siker a lengyelek ellen

Vágólapra másolva!
2008.04.05. 20:58
A tegnapi magyar–lengyel felkészülési mérkőzésen Szuper Levente jó volt, a csatárok betliztek. Mára annyi változott, hogy a kapus ismét remekelt, de végre a támadóalakzat is megemberelte magát, így Pat Cortina csapata győzelemmel zárta a felkészülést a jövő vasárnap kezdődő szapporói világbajnokságra.
Szuper kapuja érinthetetlen volt: a Milano kapusa kitűnő formában várja a világbajnokságot
Fotó: Czagány Balázs
Szuper kapuja érinthetetlen volt: a Milano kapusa kitűnő formában várja a világbajnokságot
Szuper kapuja érinthetetlen volt: a Milano kapusa kitűnő formában várja a világbajnokságot
Fotó: Czagány Balázs
Szuper kapuja érinthetetlen volt: a Milano kapusa kitűnő formában várja a világbajnokságot

A magyar csapatba megérkezett az összes légiós, így a válogatott a legerősebb összeállításban készülhetett visszavágni a pénteki 1–0-s vereségért.

Eleinte megint Szuperről szólt a mérkőzés: a Milano Vipers cerberusa lehúzta a rolót a vendégek előtt, így az összes lengyel próbálkozás kudarcba fulladt.

Az első harmad utolsó percében aztán a vezetést is sikerült megszerezni, méghozzá emberhátrányból: egy megszerzett koronggal Ocskay ugrott meg a bal szélen, tökéletesen centerezett, az érkező „ikerpár”, Palkovics pedig a hálóba lőtt, 1–0!

A csapatnak annyira tetszett az utolsó percben szerzett gól, hogy a több magyar helyzetet hozó második harmadra is átmentette a forgatókönyvet. A 40. percben ugyanis Vas Márton passzolt Peterdihez, aki szemtelenül kötényt adott Radziszewskinek, 2–0.

A harmadik harmadra pont megfordult az eddigi kép, de a dunaújvárosi csarnok drukkerei ettől sem szomorkodtak: Ladányi saját kipattanója után talált be a játékrész első percében, így már megnyugtató előnnyel vezetett a válogatott.

A hátralevő játékidőt több gól már nem színesítette, cserébe sorban törtek ki a látványos verekedések, így a közönség jól szórakozhatott a „lovagi tornán”. Végül a magyar csapat sima 3–0-s győzelemmel vágott vissza a pénteki fiaskóért, így Pat Cortina gárdája jó hangulatban készülhet a vb-re.

A szövetségi kapitány a mai mérkőzést követően kijelölte a szapporói vb-re utazó keretét.

A hiányzók között van a kapus Budai Krisztián, aki hosszú évek után először maradt ki az együttesből. Helyette az első felnőtt vb-jére készülő Hetényi Zoltán kapott meghívót. A tengerentúlon, az NHL alosztályában szereplő Vas János klub elfoglaltsága miatt csak a vb harmadik meccsétől tud a válogatott rendelkezésére állni, és egyenesen az Egyesült Államokból repül Japánba.

Az edző 2 kapust, 7 hátvédet és 13 csatárt nevez a vb-re. A csapat hétfőn repül a távol-keleti országba, ahol jövő vasárnap kezdi meg szereplését.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

MAGYARORSZÁG–LENGYELORSZÁG 3–0 (1–0, 1–0, 1–0)
Dunaújváros, 1000 néző. V: Kincses, Haszonits, Abonyi
MAGYARORSZÁG: SZUPER – Svasznek, SILLE, Vaszjunyin, OCSKAI (1), PALKOVICS 1, Tokaji, HORVÁTH A., PETERDI 1 (1), VASS M. (2), LADÁNYI 1, Enneffati, SZÉLIG, Kovács Cs., Holéczy, Gröschl, Kangyal, Ondrejcik, Benk, Majoross, Galanisz, Sofron, HETÉNYI (kapus). Edző: Pat Cortina
LENGYELORSZÁG: Radzisewski – Nowortyta, KLYS, Laczkiewicz, SLABON, Malasinski, Rompkowski, Lavryga, Rozansky, Zapala, Kolusz, Dronia, Dutka, M. Piotrowski, Pasiut, Drzewiecki, Dabkowski, B. Piotrowski, JAROS, Kovalowka, Urbanowicz. Szövetségi kapitány: Rudolf Rohacek
Kiállítások: 28+ véleges fegyelmi (Majoros, Gröschl, Enneffati, Benk), ill. 26+végleges fegyelmi (Dutka, B. Piotrowski, Rozansky, Kolusz)
Tudósított: BENKE ZOLTÁN

AZ UTAZÓK

Kapusok:
Szuper Levente, Hetényi Zoltán
Hátvédek:
Tokaji Viktor, Horváth András, Szélig Viktor, Sille Tamás, Svasznek Bence, Kangyal Balázs, Ennaffati Omar
Csatárok:
Ocskay Gábor, Palkovics Krisztián, Vaszjunyin Artyom, Vas Márton, Peterdi Imre, Ladányi Balázs, Gröschl Tamás, Holéczy Roger, Kovács Csaba, Benk András, Majoross Gergely, Fekete Dániel, Vas János
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik