„Söprés” a döntőben

Vágólapra másolva!
2007.01.31. 22:04
Az Alba Volán-FeVita nyerte az Interliga 2006-2007-es szezonját, miután a döntő harmadik mérkőzésén is legyőzte a Slavija Ljbuljana gárdáját. A 3-2-re megnyert mérkőzésen Palkovics Krisztián ismét két gólt szerzett.
Teljes az öröm
Teljes az öröm
Teljes az öröm
Teljes az öröm

Rögtön a mérkőzés elején ránk ijesztettek a szlovén bírók, rövid időn belül ugyanis három fehérvári játékos kapott kétperces büntetést. Szerencsére a Slavija sorra elszórakozta az emberelőnyöket, vagy mondhatnánk úgy is, hogy a Volán védekezett szenzációsan. Mindenki tudta, hogy ez a találkozó a Ljubljana utolsó esélye. Nem volt tehát meglepő, hogy a szlovén csapat sokkal pontosabban és összeszedettebben játszott, mint tette azt Fehérvárott, a két csapat előző mérkőzésein. Palkovicsék sajnos nem tudták megtartani a korongot, képtelenek voltak veszélyes akciókat vezetni, így az hogy gólnélküli döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok az első harmad után inkább a fehérváriakra nézve volt hízelgő.

A második harmadban nem sok minden változott az elsőhöz képest. A szlovének még nagyobb sebességi fokozatra kapcsoltak, még többet támadtak, a bírók még jobban „megfújták” a hazai pályát, de a Volán - főleg Budai Krisztián remek hárításainak köszönhetően - tartotta a döntetlent. A másik oldalon a fehérvári csatárok ugyan már eljutottak a szlovén kapuig, de az adódó helyzeteket sorra elpepecselték Ocskayék.

Az NSO ajánlja:

Interliga, 2006-2007 - az összes eredmény, menetrend, tabella: FORDULÓRÓL FORDULÓRA

Az Interliga győztesei
Interliga 2005-06
Interliga 2004-05
Interliga 2003-04
A harmadik harmad aztán hihetetlen fordulatot hozott! Rögtön a játékrész elején megszerezte a vezetést a Volán. Ocskay Gábor korcsolyázott el a hazai kapu mögött, majd a második hullámban érkező Palkovics Krisztiánhoz tálalt, aki nem kegyelmezett, a hálóba lőtte a korongot. Nem sokáig örülhetett a magyar csapat, hisz két perccel később Kontre révén kiegyenlítette az állást a Slavija. Az 50. percben nem hitt a szemének a helyszínen helyet foglaló mintegy 300 néző: a Volán lekopírozta az első találatot. Ismét Ocskay volt az előkészítő és Palkovics a végrehajtó. Sőt egy perccel később Michal Stastny is gólt szerzett. A szlovák játékos - emberelőnyös szituációban - az Ennaffati Omar lövése utáni kipattanó korongot terelte a kapuba.

A végén mindent megtett Ljubljana az egyenlítés érdekében - Emersics révén még a szépítő találatot is megszerezte –, de vereséget szenvedett. Az Alba Volán-FeVita 2003 után ismét megnyerte az Interligát.

INTERLIGA

DÖNTŐ, HARMADIK MÉRKŐZÉS:
Slavija Ljbuljana - Alba Volán-FeVita 2-3 (Kontre 43., Emersics 57. ill. Palkovics 41., 50., Stastny 51.)
A párharc győztese az Alba Volán, 3-0-s összesítéssel
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik