Folytatódik a csapatépítés a Szlovénia elleni összecsapáson

Vágólapra másolva!
2008.03.26. 14:18
A Magyarország–Szlovénia találkozó előtt mindkét válogatott számos problémával küzd. A mieinknél sérülések okoznak problémát míg a szlovénoknál több játékos vírusos fertőzést kapott. Az összecsapásra 18 órai kezdettel Zalaegerszegen kerül sor.
Tímár Krisztián (balra) és Orosz Péter első válogatott fellépésére készül
Fotó: Meggyesi Bálint
Tímár Krisztián (balra) és Orosz Péter első válogatott fellépésére készül
Tímár Krisztián (balra) és Orosz Péter első válogatott fellépésére készül
Fotó: Meggyesi Bálint
Tímár Krisztián (balra) és Orosz Péter első válogatott fellépésére készül

Hajnal Tamás és Halmosi Péter a hét végén megsérült ezért nem csatlakozhatott Várhidi Péter szlovénok ellen készülő keretéhez, míg Gera Zoltán gyermeke születése miatt maradt távol. Dzsudzsák Balázs és Buzsáky Ákos tagja a keretnek, de egyikük sem egészséges, így kérdéses, hogy hány percet tudnak majd játszani.

Sőt Dzsudzsák Balázzsal kapcsolatban még az sem biztos, hogy egyáltalán pályára lép (bár Buzsákyhoz hasonlóan ott van a neve az előzetesen megadott kezdőcsapatban), szerepléséről csak az utolsó pillanatban, közvetlenül a mérkőzés előtt születik döntés.

„Én azt az elvet vallom, amelyet Baróti Lajos, az egyik legeredményesebb magyar edző és szövetségi kapitány is megfogalmazott, azaz a válogatottnál is csapatot kell építeni – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Várhidi Péter – Nem mindig az aktuálisan legjobb formában lévő labdarúgókat kell összehívni egy-egy mérkőzésre, ezért bosszantó, hogy meghatározó játékosaimra nem számíthatok.”

A szövetségi kapitány egyébként Dzsudzsák hétfői váratlan sérülésére reagálva behívta keretébe az Újpest csatárát Tisza Tibort, aki ötödik alkalommal léphet pályára címeres mezben. A válogatott két újoncot is avathat a mai találkozón az Angliában légióskodó Tímár Krisztián, és az Ausztriában játszó Orosz Péter személyében.

Hiányzók a szlovén csapatban is vannak, ugyanis Matjaz Kek szövetségi kapitány négy játékosára sem számíthat vírusos fertőzés miatt. A betegségek következtében 12 főre fogyatkozott szlovén válogatott szakmai stábja még azon is elgondolkodott, hogy lemondja a találkozót.

Végül azonban vésztartalékok behívásával úrrá lettek a helyzeten, így ha megfogyva is, de mindkét nemzeti csapat ott lesz Zalaegerszegen a 18 órakor kezdődő találkozón.

NEMZETKÖZI BARÁTSÁGOS MÉRKŐZÉS

MAGYARORSZÁG–SZLOVÉNIA
Zalaegerszeg, 18 óra
Vezeti: Messner (osztrák)

VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK

Szlovénia</cell>
Magyarország
Fülöp Handanovic
Szélesi Jokic
Tímár Cesar
Juhász Morec
Vanczák Ilic
Vass Jukan
Tőzsér Sisic
Huszti Zlogar
Buzsáky Kirm
Dzsudzsák Birsa
Priskin Novakovic
Szövetségi kapitány: Várhidi Péter Szövetségi kapitány: Matjaz Kek


A találkozót a Nemzeti Sport Online élőben közvetíti.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik