Három válogatott, Horváth, Tokaji és Benk szerződött Székesfehérvárra

Vágólapra másolva!
2007.06.06. 15:20
Izgalmas szezon vár az Alba Volán-FeVita jégkorong-csapatára. A honi bajnokságban és az Interligában egyaránt aranyérmet szerző együttes felvételt nyert az osztrák élvonalba, a színvonalában erősebb megmérettetés a keret átalakítását is magával hozta. A fehérvári klubvezetők szerdán ajtótájékoztatón jelentették be hivatalosan, hogy három válogatott játékosuktól és egy légióstól elköszöntek, ám helyükre három magyar válogatott mellett egy szlovák légióst is igazoltak.
Tokaji Viktor évek óta az egyik legmegbízhatóbb magyar védőjátékos
Mirkó István
Tokaji Viktor évek óta az egyik legmegbízhatóbb magyar védőjátékos
Tokaji Viktor évek óta az egyik legmegbízhatóbb magyar védőjátékos
Mirkó István
Tokaji Viktor évek óta az egyik legmegbízhatóbb magyar védőjátékos

A távozók között találjuk a fehérvári alapokkal rendelkező Csibi Józsefet, aki talán nem futotta be azt a karriert, amire képességei alapján talán hivatott lett volna. A 71-szeres válogatott, 34 éves támadó mellett két, egykori dunaújvárosi játékostól is megválik a klub.

Tőkési Lajos és Simon Csaba a Kercsó Árpád-féle generáció tagjaiként robbantak be a magyar hokiba a dunaújvárosi csikócsapat oszlopos tagjaiként, majd igazoltak évekkel ezelőtt Székesfehérvárra.

A 32 éves, több mint 150-szeres válogatott Tőkési előbb alap-, majd kiegészítő ember lett, miként a válogatottban is. A 31 éves, majd’ 100-szoros válogatott Simonnak viszont inkább csak felvillanásai voltak úgy klubcsapatában, mint a válogatottban, hosszútávon egyikben sem tudott meghatározó szerepet betölteni.

A távozók sorát gyarapítja a 36 éves Robert Rehák, aki csak rutinjával már nem biztos, hogy nagy hasznára tudott volna lenni a fehérváriakra váró megterhelő idénynek.

Az érkezők között találunk Dunaújvároshoz kötődő játékosokat. Például azt a Tokaji Viktort, aki szintén a Kercsó-generáció tagjaként változatlanul alapember a válogatottban és az elmúlt szezonban Svédországban légióskodott.

Miként a fiatalabb korosztályt képviselő Benk András is, aki volt dunaújvárosiként, illetve svédországi légiósként már a felnőtt válogatottban is letette a névjegyét.

Korábban Horváth András is megfordult Dunaújvárosban, ám a válogatott védő kétéves, nem túl sikeres újpesti kitérőt követően igazolt Székesfehérvárra.

A keret negyedik új tagja, a szlovák Michal Dostal ezt megelőzően Németországban játszott.

A fehérváriak június végéig szárazedzésekkel készülnek, majd a júliusi pihenő után augusztusban már jégre is mennek. A volánosok a roppant erős, tízcsapatos osztrák élvonal mellett a honi bajnoki küzdelmekben is részt vesznek majd, de utóbbiban legjobbjaik az osztrák bajnokság sűrű és megterhelő menetrendje miatt minden bizonnyal csak a rájátszásban játszanak majd. Illetve ha a prioritást élvező osztrák programjuk ezt lehetővé teszi.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik