Nem használt a letolás Pittsburghben

BÁLINT MÁTYÁSBÁLINT MÁTYÁS
Vágólapra másolva!
2006.01.12. 10:16
Címkék
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság, az NHL 96. játéknapján újabb súlyos vereségbe szaladt bele a Pittsburgh. A ligaelső Philadelphia újra idegenben győzött, a New York Rangers visszavonultatja Mark Messier mezét, az Islanderstől pedig kirúgják az edzőt.
A pittsburghi Lyle Odelein (fehérben) jól bemosott Ron Hainseynek, edzője nagy örömére
A pittsburghi Lyle Odelein (fehérben) jól bemosott Ron Hainseynek, edzője nagy örömére
A pittsburghi Lyle Odelein (fehérben) jól bemosott Ron Hainseynek, edzője nagy örömére
A pittsburghi Lyle Odelein (fehérben) jól bemosott Ron Hainseynek, edzője nagy örömére

Az Edmonton Oilers elleni két nappal ezelőtti vereség után Michel Therrien, a Penguins vezetőedzője "szánalmasnak" minősítette az övéit. "A fél csapatot egyáltalán nem is érdekli a játék, a védelem pedig úgy játszik, mintha a liga legrosszabbja szeretne lenni, és azt hiszem, ezt sikerült is elérni" – fakadt ki akkor a mester, szavainak azonban nem sok hatása volt.

A csak negyedik NHL-meccsén kezdő pittsburghi kapus, Dany Sabourin (aki mellesleg Szuper Levente cseréje volt anno a Saint John Flamesben) első megmozdulásaként odaadta a pakkor Szergej Fjodorovnak, aki azonban sajnos Columbusban játszik – tovább is passzolt Rick Nashnek, a fiatal gólzsák pedig bevette a Pingvinek kapuját. Történt mindez a tizedik másodpercben…Az ötödik percben aztán David Vyborny is bevette a Pittsburgh kapuját, amivel el is dőltek a nagy dolgok. A Blue Jackets végül idénycsúcsot jelentő hat találatnál állt meg.

Szavazás

Ki lesz az NHL bajnoka?

Írja be az itt látható számot!
Therrien edző mindazonáltal elégedett volt csapatával, bár nem a mutatott játék miatt. "Ebben az évben először láttam, hogy a fiúk legalább kiálltak egymásért" – utalt a tréner arra, hogy a Pingvinek erős emberei rendszeresen ököllel vettek elégtételt a gyengébbeket bántalmazó Columbus-játékosokon. Összesen hat bunyó volt a mérkőzésen, és a bírók 152 kiállításpercet osztottak ki a legényeknek, ami rekord a Blue Jackets történelmében.

A Phialdelphia Flyers példátlan, tizenegymeccses idegenbeli túrán szerepel, de aggodalomra nincs okuk a drukkereknek: az eddigi tíz találkozóból már a nyolcadikat gyűjtik be. A Chicago Blackhawks ellen két harmad után még 2-2-re álltak, bár a fölényükről már ekkor tanúskodott a 22-9-es kapuralövési arány. Az utolsó játékrészben azonban háromszor is betalált a Philly, és visszavette az első helyet a ligában az Ottawától.

Az Atlanta Thrashers a Nashville elleni meccs alkalmával először nyert idén a büntetőpárbajban, köszönhetően elsősorban annak, hogy csapattársai fordítva tették fel a sisakjukat, amikor Marian Hossa kapura vezette a korongot. "Szerencsét hozott, bejött a dolog, úgyhogy gondolom fogjuk még ezt csinálni" – mondta el a meccs után Marc Savard, a Thrashers támadója. Az Atlantában Ilja Kovalcsuk három ütőt is összetört (Dunaújvárosban ezzel komoly gondokat okozna…), de már hetedik meccsén szerez pontot egyhuzamban.

Cristobal Huet, a Montreal kapusa nem alszik, csak gólt kapott
Cristobal Huet, a Montreal kapusa nem alszik, csak gólt kapott

A Colorado Avalanche-nak egyre jobban megy, mióta kapusuk, David Aebischer magára talált: a svájci portás egy időben a kispadról is leszorult, most azonban 25 lövést hárítva oroszlánrészt vállalt a Montreal elleni 2-1-es sikerből, és komoly szerepe van abban is, hogy a Lavinák zsinórban hatodik győzelmüknél tartanak.

Végül két hír New Yorkból: Mark Messier 11-es mezét pénteken hajnalban vonultatják vissza két egykori szeretett csapata, a New York Rangers és az Edmonton Oilers mérkőzése előtt, de az ünnepségek már most elkezdődtek. A Csodálatos Kapitány gyakorlatilag végigzokogta az alkalomra szervezett sajtótájékoztatót. "Ha nem vonulok vissza, megspóroltam volna magamnak ezeket a perceket. Ez egy ünnepélyes alkalom, de azt hiszem, nem látszik rajtam, hogy ünnepelnék" – törölgette a szemét sírva-mosolyogva a 25 éves pályafutás után visszavonuló Messier.

New York másik sarkában nincs mit ünnepelni, így sajtóértesülések szerint jobb híján Steve Stirling edzőt rúgják ki a gárda siralmas szereplése miatt – az Islanders csak a 12. helyen áll a Keleti-főcsoportban. Kissé jobban körülnézve a Szigetlakók háza táján azonban látszik, hogy inkább Mike Milbury általános menedzsernek kellene végre repülnie a csapattól, tekintve hogy tíz esztendő alatt nyolc edzőt "fogyasztott el", nem tudta a rájátszás első körénél tovább vezetni csapatát, és egy All-Star gálára való játékost kótyavetyélt el (elég Zdeno Charára, Todd Bertuzzira, Roberto Luongóra, Wade Reddenre, Olli Jokinenre vagy Ziggy Palffyra gondolni, de a névsor gyakorlatilag végtelen).

A 96.játéknap eredményei

Atlanta Thrashers-Nashville Predators 4-3 - szétlövés után
Columbus Blue Jackets-Pittsburgh Penguins 6-1
Chicago Blackhawks-Philadelphia Flyers 2-5
Colorado Avalanche-Montreal Canadiens 2-1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik