A Carolina is kitömte a Washingtont

BÁLINT MÁTYÁSBÁLINT MÁTYÁS
Vágólapra másolva!
2005.10.13. 12:16
Címkék
Az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság, az NHL tegnapi, nyolcadik játéknapján újabb nagy verésbe szaladt bele a Washington Capitals. A nagyrészt fiatal, többé-kevésbé tehetséges hokisokból álló fővárosiak idei négy meccsükből eddig kettőn kaptak óriási pofont: az Atlanta Thrashers 8-1-re és 7-3-ra is elkalapálta őket a múlt héten. És nem volt könyörületesebb a Carolina sem: a Hurricanes 7-2-re győzött a Capitals ellen.
Jeff Friesen (fehérben) és a Capitals hosszú szezon elé néz
Jeff Friesen (fehérben) és a Capitals hosszú szezon elé néz
Jeff Friesen (fehérben) és a Capitals hosszú szezon elé néz
Jeff Friesen (fehérben) és a Capitals hosszú szezon elé néz

Pedig a vezetést még a vendégcsapat szerezte meg a liga egyik csodagyereke, az orosz Alekszander Ovecskin révén, de a második harmadtól már csak a Canes szerzett gólt. Niclas Wallin egyszer még bevette saját kapuját (úgy adta haza a korongot, hogy nem vette észre, hogy kapusa már lekorcsolyázott egy késleltetett kiállítás miatt), ezután azonban zsinórban hatszor a jó irányba is betaláltak. "Az akarás, az hiányzik. A harmadik harmadra mindig visszaveszünk, de a fiataloknak még ezt is tanulniuk kell" – vélekedett Brendan Witt, a Capitals betonkemény hátvédje.

A vancouveri Dan Cloutier (fehérben) nem védett valami jól, de Pierre-Marc Bouchardot azért lebirkózta
A vancouveri Dan Cloutier (fehérben) nem védett valami jól, de Pierre-Marc Bouchardot azért lebirkózta

Szavazás

Ki lesz az NHL bajnoka?

Írja be az itt látható számot!
Súlyos vereséget szenvedett a Vancouver Canucks is. A kanadai gárdát az elsősorban védekező stílusáról és gyors játékosairól ismert csoportrivális Minnesota gyepálta el 6-0-ra, úgy, hogy a Wild kapusa. Dwayne Roloson 33 lövést hárított. A Canucks hálója előtt Dan Cloutier viszont 28 lövésből kapott hat góllal igazolta, miért nem tartják elég jó kapusnak ahhoz, hogy messzire vezesse csapatát a playoffban.

A Colorado Avalanche 3-0-ra vezetett a Nashville elleni hazai meccs felénél, mégis sikerült elveszítenie a találkozót egy ötperces rövidzárlatnak illetve a kapus, David Aebischer ostobaságának köszönhetően. A hálóőr ugyanis – amellett, hogy két védhető lövést is beszedett – 4-4-es állásnál nem bírta megállni, hogy ne csapja nyakon az épp sisakját vesztve előtte korcsolyázó Nashville-i Simon Gamache-t a vonalbíró szeme láttára, a megítélt emberelőnyt pedig gólra is váltották a vendégek. "Nagy hülyeséget csináltam, mert nem úgy ment a védés, ahogy szerettem volna. Nem lett volna szabad kiállíttatnom magam és több lövést kellett volna védenem" – bánta bűneit az Avalanche kapusa is.

Az atlantai Greg DeVries jól helybenhagyta Michael Rydert
Az atlantai Greg DeVries jól helybenhagyta Michael Rydert

Az eddig nagyrészt gólzáporos sikereket arató Atlanta Thrashersbe hiába tért vissza bérvitája után az orosz gólzsák, Ilja Kovalcsuk, a georgaiak nem tudtak túljárni a Montreal első NHL-meccsét játszó kapusa, Yann Danis eszén. Az este másik sztárja is egy újonc hálóőr, az atlantai Michael Garnett lett, aki a hetedik percben kényszerült beállni a meghúzódó Mike Dunham helyére és 96,7%-os védési hatékonysággal mutatkozott be, egy gólt azonban így is kapott.

A San José Sharks végre bemutatkozott hazai jégen is, és rögtön győzelemmel tette mindezt: a Cápák 4-1-re verték a legjobb csatára, Rick Nash nélkül igencsak sovány Columbus Blue Jackets-t.

NHL, 8. játéknap
Carolina Hurricanes-Washington Capitals 7-2
Atlanta Thrashers-Montreal Canadiens 0-2
Minnesota Wild-Vancouver Canucks 6-0
Colorado Avalanche-Nashville Predators 4-5
San Jose Sharks-Columbus Blue Jackets 4-1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik