DAC-Alba Volán csata, ismét fontos pontokért

SEBASTIAN TAMÁSSEBASTIAN TAMÁS
Vágólapra másolva!
2004.12.16. 21:30
Címkék
Dunaújváros-Volán örökrangadó. Az idény során negyedszer, ezúttal csak Interliga-pontokért. A "csak" persze egyáltalán nem a szlovén, horvát és magyar csapatokat felvonultató sorozat lekicsinylése, mindössze annak a ténynek a megállapítása, hogy Borsodi Liga-pontokért ezúttal nem küzdenek a felek.
A mostani mérkőzés eredeti időpontjában, november 26-án a két gárda történetesen Magyar Kupa döntőt játszott, ki ne emlékezne rá, a Volán meglepően könnyen gázolt át Ladányiékon (6-1). Előzőleg is két székesfehérvári győzelem született: 5-2-re, illetve 3-1-re nyertek az Ördögök, vagyis ebben a szezonban 3-0 a két csapat mérlege.
Nem jó előjelek az újvárosiak szemszögéből. Ráadásul a Volánnál csak két sérült játékos hiányzik majd, de a csakot itt is kéretik idézőjelben érteni, Palkovicsról és Ocskayról van szó ugyanis. De a meglehetősen peches, sérülésözönnel tarkított időszak, úgy tűnik elmúlt a Volán háza táján.
S mintha átköltözött volna Dunaújvárosba. Íme az orvosi jelentés: Orsó továbbra is térdsérüléssel bajlódik, Horváth már legutóbb is sajgó térddel lépett jégre a Slavija ellen (a játékoshiányokkal küzdő gárdában centert játszott!), Kaszala és az együttes egyetlen idegenlégiósa, Mintel lázcsillapítókon él, Sándor Szilárdnak alig forog a nyaka. Tokajinak lehet, hogy eltörött a bordája (a szúró fájdalom mindenesetre tényszerű), Lencsés csuklója pedig sportgipsszel már alkalmas a játékra. Nem rövid lajstrom. Plusz, Hegyi és Azari Spanyolországban a juniorválogatottat erősítik, az egy hónapos próbajáték után pedig a norvég Simensennel nem kötöttek szerződést.

Ha Dunaújváros–Alba Volán rangadó, akkor garantált a jó játék és az izgalom. Bizonyára így lesz ez most is (Fotó: Danis Barna)
Ha Dunaújváros–Alba Volán rangadó, akkor garantált a jó játék és az izgalom. Bizonyára így lesz ez most is (Fotó: Danis Barna)
Ha Dunaújváros–Alba Volán rangadó, akkor garantált a jó játék és az izgalom. Bizonyára így lesz ez most is (Fotó: Danis Barna)
Ilyen körülmények közepette ugrik egymásnak a két csapat, méghozzá rendkívül fontos pontokért. Az Interliga alapszakasza ugyanis a végéhez közeledik, négy fordulóval a rájátszás előtt hatalmas a tumultus a 2. helyért vívott harcban. Jelenleg a Jesenice (sugár)utcahosszal vezet (47 ponttal, 16 meccsből 16 győzelemmel, igaz, egyik - minő botlás - csak hosszabbításban), a 2-5. helyezettek között szoros a verseny (lásd keretes írásunkban a tabellát), csak a zágrábi Medvescak nem érhet oda, meglehetősen szerény 9 pontjával az elődöntőt érő második helyre (a 3-6. helyezettek még megküzdenek a másik két elődöntős helyért). A Volánnak különösen fontos lenne a második hely megtartása, hiszen a január 7. és 9. között esedékes Kontinentális Kupa négyesdöntő után két nappal, január 11-én kellene jégre lépnie az Interliga első negyeddöntőjén. Ha második marad, az elődöntőig, 18-áig pihenhet.
Egyetlen jó hír a DAC számára, hogy eggyel több, egészen pontosan öt mérkőzést játszik még az alapszakaszban, igaz, nem könnyű ellenfelekkel (lásd a keretes részt), míg az Olimpija háromszor, a többi csapat pedig négyszer léphet jégre.
A két Fejér megyei gárda öszszecsapása - kissé közhely ugyan, de attól még színigaz - mindig presztízscsata, így most, és 28-án is hatalmas csata várható. A fáradt, évvégi, már kissé karácsonyi, újévi hangulat ellenére.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik