Akad még csiszolnivaló

SEBASTIAN TAMÁSSEBASTIAN TAMÁS
Vágólapra másolva!
2004.04.07. 22:14
Címkék
Négy nap múlva, április 12-én kezdődik a divízió1-es világbajnokság Oslóban, a magyar válogatott sorrendben a britek, belgák, norvégok, fehéroroszok és hollandok ellen lép jégre.
Hogy a gépezet még nem működik olajozottan, az a lengyelek elleni két edzőmérkőzésen is bebizonyosodott, de a Volán csatára, Palkovics Krisztián biztos benne, hogy a vb kezdetéig sikerül korrigálni a hibákat.
– Fáradtnak tűnik a hangja.
– A keddi, lengyelek elleni meccs után busszal azonnal hazaindultunk, hajnali négykor értünk haza, öt volt, mire lefeküdtünk, reggel pedig könyörtelenül, az előzetes terveknek megfelelően fél tízkor ébresztő, tizenegytől edzés. Meccs másnapján mindig kell egy regeneráló, átmozgató edzés, de szerencsére csütörtökre szabadnapot kaptunk.
– Nem sikerült túlzottan a lengyelországi túra, két sima vereség…
– Nem mondanám, egyrészt az öt három hokiban nem teljesen sima, másrészt egy nagyon jól, szervezetten játszó lengyel csapat volt az ellenfelünk. Ôk is vébére készülnek, és ne feledjük, a tavalyi, pesti vébén hazai pályán sem tudtuk őket legyőzni, az idén meg a minszki Eurotour-tornán öt ötöt játszottunk velük, de akkor fiataljaikkal álltak ki, most meg a legjobbjaik is jégre léptek. Megérdemelten nyertek, de partiban voltunk velük, időnként mi játszottunk fölényben, az első meccs első harmadát például megnyertük.
– Akkor másképp fogalmazok: sok a két meccsen kapott tíz gól.
– Ebben viszont igaza van, a védelmünk jelenleg tényleg nem úgy működik, ahogy szeretnénk. Két olyan gólt is kaptunk, amikor a lengyelek gyakorlatilag üres kapuig passzolgatták ki az akciót, nem is emlékszem ennyire megalázó gólokra pályafutásom során. De ez nemcsak a védők hibája, hanem az egész csapaté, hiszen mi, csatárok is részt veszünk a védekezésben, ezek szerint egyelőre rosszul, és Budai Krisztiánnál is hiányoztak az olyannyira megszokott bravúrok. Ezenkívül nem akarom a vereségeket a bírókra sem kenni, de ha már az unikumoknál tartunk, az első meccs után a házigazdák kiállítási statisztikája nulla percet mutatott, ilyet se pipáltam még!
– Jelenleg hány százalékos formában van a csapat a maximumhoz képest?
– Hatvan-hetvenre saccolom. De erre való a felkészülés, ezért jók az edzőmeccsek. Korrigálni kell a hibákat, és biztos vagyok benne, hogy a vébére felpörgünk, mire kell, minden részlet összeáll.
– Mire lehet ez elég Oslóban?
– Ebben az erős, kiegyenlített mezőnyben ugyanis nem lesz olyan meccs, amikor biztos miénk a két pont, a belgákat sem szabad félvállról venni. Mindenki arról beszél, hogy csak a fehéroroszok, meg a norvégok az igazi ellenfeleink, szerintem viszont a britek és a hollandok ellen is alaposan meg kell izzadnunk. Ha fegyelmezetten betartjuk a taktikai utasításokat, ha odatesszük magunkat, amennyire csak tudjuk, ha sikerül magunkból kihozni a maximumot, máris sikerrel zártuk a vébét.


Szavazás

Mi lesz a vb-selejtezőn?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik