PSG: Tudtam, hogy nem lesz gond a beilleszkedéssel – Messi

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.10.09. 09:55
null
Lionel Messi élvezi az új kihívást (Fotó: AFP)
„Nem tévedtem” címmel közölt terjedelmes interjút a nyáron a Paris Saint-Germainhez szerződő Lionel Messivel a France Football. A hatszoros aranylabdás labdarúgó a magazin kérésére többek között összehasonlította a spanyol és a francia élvonal stílusát, beszélt arról, mennyire fontos volt neki a klubválasztáskor, hogy barátok közé érkezzen, és arról is, szívesen mentorálja-e szupertehetségnek tartott csapattársát, Kylian Mbappét.

 

„A játék sokkal fizikálisabb itt, mint a La Ligában, a csapatok erősebbnek tűnnek nekem, a mérkőzéseken keményebben küzdenek, kevés teret hagynak” – hasonlította össze a France Football kérésére a franciát a spanyol élvonallal. A 34 éves argentin élvezi az új kihívást, és hálás az öltözőbeli barátainak, Neymarnak vagy épp argentin válogatott csapattársainak, hogy segítik a minél gyorsabb beilleszkedésben.

A France Football címlapján: Lionel Messi
A France Football címlapján: Lionel Messi

Azt hitte, már csak az aláírása hiányzik

„Hogy számítottam-e a klubváltásra? Őszintén mondom, egyáltalán nem. Kihasználtam a Ronald Koeman vezetőedző által adott plusznapokat a pihenésre, majd visszatértem Barcelonába, hogy aláírjam az új szerződésem és minél hamarabb edzésbe álljak. Azt hittem, minden rendben van, csak az aláírásom hiányzik. Akkor közölték, hogy nem lehet megoldani a helyzetet, nem maradhatok, mert a Barcelona nem rendelkezik a megfelelő erőforrásokkal. Ez a pár pillanat megváltoztatta minden tervemet.”

„A Barcelona kiadta a közleményét, hogy nem folytatjuk és onnantól azon kellett eltűnődnöm, hogyan fogok ebből a helyzetből még erősebben kikeveredni, hogyan térhetnék vissza minél gyorsabban a régi kerékvágásba. Keresnem kellett egy új klubot a folytatáshoz. Szerencsém volt, mert több együttes is keresett, köztük a PSG. Hálás vagyok a csapatnak, mert kezdettől fogva jól bántak velem” – idézte fel a nyári eseményeket, a klubváltás körülményeit Messi.

„Megmutatták, hogy nagyon akarnak, gondomat viselték mindenben. Hálával tartozom azért, hogy ma ismét boldog vagyok. Kaptam más ajánlatokat is, de elég gyorsan egyezségre jutottunk a PSG-vel. Megnyerő volt számomra a projekt, a játékosok személye, az öltöző minősége. Ezek mind megkönnyítették a megállapodást, még akkor is, ha nem volt egyszerű a helyzet. Váratlanul ért és gyorsan kellett cselekednünk.”

Még nem adott tanácsot Mbappénak a Realról

„Gyerekkorom óta Barcelona volt az otthonom. Ehhez képest egyik napról a másikra gépre kellett szállnom, majd megérkeztem egy új országba, ahol mindent a nulláról kellett kezdenem. Tudtam, hogy több barátom is akad a párizsi öltözőben, és ez lehetővé tette, hogy meggyőzzem magamat arról, hogy nem lesz gond a beilleszkedéssel. És nem is tévedtem – különösen sokat segített, hogy sok olyan játékos van a csapatban, aki hozzám hasonlóan beszél spanyolul” – mondta a beilleszkedés kulisszatitkairól Messi.

Messi egyelőre nem adott tanácsot Mbappénak (Fotó: AFP)
Messi egyelőre nem adott tanácsot Mbappénak (Fotó: AFP)

Az argentin játékos szerződtetésekor még bizonytalan volt Kylian Mbappé maradása. Az új generáció egyik legnagyobb ígéretének tartott franciát a Real Madrid csábította, ám végül maradt Párizsban.

„Eltelt több mint egy hónap, de még mindig azt mondhatom, nemrég érkeztem. Még nem ismerem Kyliant annyira, hogy beszélgettünk volna erről és esetleg elmondjam neki a véleményemet, a tanácsaimat. Mint mindenki, ő is csak várta nyáron, hogy mi fog történni. Örülök, hogy végül maradt, a csapatunk fontos része, akinek nagy szerepe lehet a terveink elérésében.”

A futballista a France Footballnak beszélt a 2021-es Aranylabdáról is, s elmondta, ki az a négy játékos, aki szerinte megérdemelné az elismerést az elmúlt egy évben nyújtott teljesítményéért.

Messi augusztus 10-én érkezett meg Párizsba (Fotó: AFP)
Messi augusztus 10-én érkezett meg Párizsba (Fotó: AFP)

Messi elárulta, legfőbb célja az, hogy a PSG játékosaként is megtapasztalja, milyen magasba emelni a Bajnokok Ligája trófeáját.

„Itt mindenki erről álmodozik. Nagyon szeretnék újra BL-t nyerni. Azt gondolom, ez a csapat képes is rá!” – tekintett előre a Barcelonával négyszeres Bajnokok Ligája-győztes támadó, aki kijelentette, egy hónap után biztos abban, hogy nem tévedett, amikor Párizst választotta karrierje új állomáshelyéül.

AZ ARANYLABDA 2021-ES JELÖLTJEI
César Azpilicueta (spanyol, Chelsea)
Nicolo Barella (olasz, Internazionale)
Karim Benzema (francia, Real Madrid)
Leonardo Bonucci (olasz, Juventus)
Kevin De Bruyne (belga, Manchester City)
Giorgio Chiellini (olasz, Juventus)
Cristiano Ronaldo (portugál, Juventus, Manchester United)
Rúben Dias (portugál, Manchester City)
Gianluigi Donnarumma (olasz, Milan, PSG)
Bruno Fernandes (portugál, Manchester United)
Phil Foden (angol, Manchester City)
Erling Haaland (norvég, Borussia Dortmund)
Jorginho (olasz, Chelsea)
Harry Kane (angol, Tottenham)
N'Golo Kanté (francia, Chelsea)
Simon Kjaer (dán, Milan)
Robert Lewandowski (lengyel, Bayern München)
Romelu Lukaku (belga, Internazionale, Chelsea)
Rijad Mahrez (algériai, Manchester City)
Lautaro Martínez (argentin, Internazionale)
Kylian Mbappé (francia, PSG)
Lionel Messi (argentin, Barcelona, PSG)
Luka Modric (horvát, Real Madrid)
Gerard Moreno (spanyol, Villarreal)
Mason Mount (angol, Chelsea)
Neymar (brazil, PSG)
Pedri (spanyol, Barcelona)
Mohamed Szalah (egyiptomi, Liverpool)
Raheem Sterling (angol, Manchester City)
Luis Suárez (uruguayi, Atlético Madrid)

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik