Fernando Santos, a görögök szövetségi kapitánya a Costa Rica elleni mérkőzés után inzultálta a játékvezetői egység tagjait, nyolc meccsre eltiltották. Mivel Fernando Santos távozott a világbajnokságot követően a görög kispadról, egyelőre nem tudni, mikor és melyik csapatnál tölti le eltiltását.

Az olasz küldöttség tagja, Aldo Esposito az Olaszország–Uruguay mérkőzés után ment neki a játékvezetőnek, hat mérkőzésre tiltották el.

A FIFA megerősítette, hogy a világbajnokságról a következő futballisták visznek magukkal eltiltást: Luís Suárez (Uruguay, nyolc mérkőzés maradt kilencmeccses eltiltásából, illetve négyhónapos eltiltás mindennemű futballtevékenységből – az ügy a Sportdöntőbíróság előtt van, pénteken tárgyalják), Alex Song (Kamerun, két mérkőzés maradt hárommeccses eltiltásából), Ante Rebic (Horvátország, egymeccses eltiltás), Claudio Marchisio (Olaszország, egymeccses eltiltás), illetve Antonio Valencia (Ecuador, egymeccses eltiltás). A mérkőzésekre szóló eltiltásokat válogatott találkozókon kell letölteni.