Cristiano Ronaldo lábában maradt a portugálok győztes gólja Ausztria ellen (Fotó: Action Images)

 

„Az idei Európa-bajnokságon június huszonkettedikén vár ránk az első döntő. Fölösleges arról beszélni, hogy igazságos-e az eredmény vagy sem, ilyen a futball, a következő meccs fináléval ér fel a számunkra” – mondta Fernando Santos szövetségi kapitány.

NANI: A KÖVETKEZŐ MECCSEN ELJÖN A MI IDŐNK
„Nyernünk kellett volna, megtettünk mindent ezért, gyakorlatilag mindent jól csináltunk, de a labda megint nem akart a kapuba jutni – sajnálkozott a 0–0-s döntetlen után Nani. – Mit mondhatnék még? Nem mentegetőzhetünk azzal, hogy a labda nem megy be. Megvoltak a lehetőségeink. Jól játszottunk, újra megmutattuk, hogy jó futballra vagyunk képesek. Mi voltunk a jobbak, ismét uraltuk a meccset egy olyan ellenféllel szemben, amely szintén kitűnően focizott. De eljön a mi időnk is, mégpedig már a következő meccsünkön. Nincs más út, így kell történnie.”

„Izland ellen nem játszottunk jól, de összességében rendben volt a mérkőzés. Ha nyertünk volna, nagy lépést teszünk előre, és akkor az osztrákok elleni meccsre is másképp tekintenénk. A következő meccsen muszáj lesz szintet lépnie a csapatnak. A magyarok nagyon motiváltak, és elégedettek lennének ellenünk a döntetlennel. A feladatunk, hogy áttörjük a falat” – tette hozzá a portugál szakember.

A 79. percben tizenegyest hibázó Cristiano Ronaldo 128. alkalommal lépett pályára a portugál válogatottban, ezzel megdöntötte Luís Figo szereplési rekordját (127). A Real Madrid sztárjának öröme természetesen nem felhőtlen.

„Természetesen büszke vagyok rá, hogy már 128-szor ölthettem magamra a címeres mezt. Az volt a célom, hogy a legtöbb fellépéssel és góllal is én dicsekedhessek” – mondta Ronaldo, aki 58 találatnál jár a válogatottban, 11-gyel megelőzve az örökranglista második helyén álló Pauletát.

„Ugyanakkor természetesen kicsit szomorú is vagyok, mert nem így akartam megdönteni Figo rekordját. Az lett volna a legszebb, ha nyerünk, de ez nem sikerült. Nem így képzeltem el” – búslakodott a háromszoros aranylabdás.

„Minden játékosunk hozzá van szokva azokhoz a szituációkhoz, ami a magyarok ellen vár ránk. Élvezzük ezt a helyzetet” – vélekedett a mérkőzés legjobbjának megválasztott Joao Moutinho.

Az osztrákokkal kapcsolatos hír, hogy Marc Janko kisebb sérülés miatt egy hétig nem edzhet, ebből kifolyólag a szombati meccset követően az izlandiak elleni találkozót is kihagyja.

LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG
F-CSOPORT, 2. FORDULÓ
PORTUGÁLIA–AUSZTRIA 0–0
IZLAND–MAGYARORSZÁG 1–1

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA 
  1. MAGYARORSZÁG 2 1 1 3–1 +2  4
  2. Izland 2 2 2–2 0 2
  3. Portugália 2
2
1–1 0 2
  4. Ausztria 2
1
1 0–2 –2  1
 EB 2016
AZ F-CSOPORT PROGRAMJA
Június 14.18.00Ausztria–MAGYARORSZÁG 0–2 (Szalai Á., Stieber Z.)
Június 14.21.00Portugália–Izland 1–1 (Nani, ill. B. Bjarnason)
Június 18.18.00Izland–MAGYARORSZÁG 1–1 (G. Sigurdsson – 11-esből, ill. Saevarsson – öngól)
Június 18.21.00Portugália–Ausztria 0–0
Június 22.18.00Izland–AusztriaSaint-Denis, Stade de France
Június 22.18.00MAGYARORSZÁG–PortugáliaLyon, Stade des Lumieres