Eb 2016: C. Ronaldo sérülése a portugál kapitány szemével

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.22. 13:52
Cristiano Ronaldo minapi sérülése némi aggodalmat okoz egyik Eb-csoportellenfelünk, Portugália háza táján, de Fernando Santos szövetségi kapitány szerint nincs nagy baj, ő nyugodt – pláne, hogy egy másik sérült labdarúgója helyére, úgy tűnik, talált megfelelő helyettest.

„Természetesen informálódtam Cristiano állapotáról, és szerencsére arról értesültem, hogy a sérülése nem súlyos” – kommentálta röviden a szerdai Real Madrid–Villarreal spanyol bajnokin történteket, a jelen állás szerint legfeljebb egymeccsnyi kihagyással járó izomsérülést Fernando Santos, akinek így nincs oka átértékelni optimista Eb-esélylatolgatását.„Természetesen informálódtam Cristiano állapotáról, és szerencsére arról értesültem, hogy a sérülése nem súlyos” – kommentálta röviden a szerdai Real Madrid–Villarreal spanyol bajnokin történteket, a jelen állás szerint legfeljebb egymeccsnyi kihagyással járó izomsérülést Fernando Santos, akinek így nincs oka átértékelni optimista Eb-esélylatolgatását.

„Az én szememben Németország, Franciaország és Spanyolország a fő esélyes, de rajtuk kívül van még három-négy-öt olyan válogatott, amelyik nem alaptalanul reménykedik az Európa-bajnoki cím megszerzésében. Közéjük sorolom Portugáliát is” – fogalmazott egy csütörtöki tévéműsorban a portugál kapitány.

Mint korábban beszámoltunk róla, Fabio Coentrao és Danny sérülés miatt nem lehet ott az Európa-bajnokságon, de úgy tűnik, Coentrao posztjára megvan a helyettes a franciaországi születésű, jelenleg is a francia élvonalban, a Lorient-ban játszó Raphaël Guerreiro személyében.

„Korábban nem ismertem őt, így amikor először edzett velünk, igencsak meglepett. Hol bujkált eddig ez a tehetség, kérdeztem magamtól. A klubjában több szerepkörben is játszatják, és nekem elsősorban az tetszik, ahogyan a védőfeladatai mellett besegít a támadások építésébe” – jellemezte a 22 éves játékost a kapitány.

Santost aggasztja a rutinos Joao Moutinho és Tiago meccshiánya, érzékeltette is: adott esetben nem a név, hanem a forma alapján választ majd jelöltjei közül.

A tervek szerint a kapitány május 17-én hirdeti ki a portugál keretet, amely 23-án kezdi meg a közvetlen felkészülést a franciaországi tornára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik