Vb 2022: Életünk legjobb meccsét kell játszanunk – Luka Modric

Vágólapra másolva!
2022.12.12. 15:41
null
Modric szerint a horvátok tisztában vannak a kihívás nagyságával (Fotó: AFP)
Luka Modric szerint a horvátoknak „életük legjobb meccsét” kell játszaniuk kedden Argentína ellen a labdarúgó-világbajnokság elődöntőjében, hogy 2018 után ismét bejussanak a fináléba. A horvát válogatott lehet az első csapat, amely egymás után két világbajnoki döntőbe jut be 2002 óta, amikor a braziloknak sikerült ismételniük, ha pedig a franciákkal vívják a döntőt, akkor az 1990-es NSZK–Argentína finálé után lesz először „visszavágó” vb-döntőben.



Luka Modric csapattársához, Bruno Petkovichoz hasonlóan kiemelte, hogy bár Lionel Messi valóban kivételes játékos, mégsem alapozhatják az argentinok elleni taktikájukat csupán egy emberre.

„Messi kiváló játékos, és nagyon nehéz lesz őt megállítani, de készen állunk a legjobb formánkat hozni a pályán" – mondta a Real Madrid labdarúgója, aki azt is hozzátette, hogy a fiatal játékosaiknak köszönhetően sokkal energikusabbak, és ezzel már egy új szintet képviselnek.

„Argentína nagy csapat. Mi viszont mindent megteszünk azért, hogy a világbajnokság legjobb mérkőzését vívjuk ellene, és életünk legjobb meccsét játsszuk” – jelentette ki Modric.

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
ELŐDÖNTŐ
20.00:
Horvátország–Argentína, Luszaíl (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik