Vb 2014: az elefántcsontparti Die nem elhunyt apja miatt sírt

Vágólapra másolva!
2014.06.20. 01:26
Kiderült az igazság, hogy az elefántcsontparti Serey Die miért sírta el magát a himnusz közben.

A brazíliai labdarúgó-világbajnokság csütörtöki játéknapján Kolumbia 2–1-re legyőzte Elefántcsontpartot, a találkozóval kapcsolatos hírek azonban nem is az eredménnyel, hanem Serey Die megható történetével voltak tele. A teljes igazságra azonban csak azt követően derült fény, hogy a játékos maga is megszólalt – az Instagramon. Kolumbia 2–1-re legyőzte Elefántcsontpartot, a találkozóval kapcsolatos hírek azonban nem is az eredménnyel, hanem Serey Die megható történetével voltak tele. A teljes igazságra azonban csak azt követően derült fény, hogy a játékos maga is megszólalt – az Instagramon.

Már a C-csoport második fordulójának első mérkőzése közben ellepték a közösségi oldalakat a himnusz alatt síró Die képei és videói. Ezt követően kapott szárnyra a Twitteren és a nemzetközi sajtóban egy történet, amely szerint a Basel középpályása órákkal a Kolumbia elleni találkozó előtt tudta, meg, hogy édesapja elhunyt. Annak ellenére, hogy a sztorit több vezető nemzetközi hírportál (L'Équipe, La Gazetta dello Sport, Corriere dello Sport, The Telegraph, Daily Mail) is lehozta, végül csak a vb nagy mítosza lett belőle. Az álhír csütörtök estére olyan méreteket öltött, hogy a FIFA hivatalos közleményt is kiadott, tisztázva a körülményeket.

Serey Die üzenete alább olvasható.

„Üdv! Tisztázni szeretném, hogy nem igaz, amit mindenki beszél. Édesapám kétezer-négyben hunyt el, és nem miatta sírtam, hanem azért, mert meghatott, hogy egy világbajnokságon képviselhetem a hazámat, Elefántcsontpartot. Soha nem gondoltam volna, hogy egy nap ilyen magas szintre juthatok.”

Die továbbá bocsánatot kért a második félidőben elkövetett súlyos hibájáért, amely a kolumbiaiak második góljához vezetett. „Sajnálom a hibámat, bocsánatot kérek, amiért csalódást okoztam. Talpra fogok állni, Isten áldjon titeket” – zárta szavait a középpályás.

(Forrás: Instagram)
(Forrás: Instagram)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik