Klose hátsérülése miatt lemaradhat a bronzmeccsről

Vágólapra másolva!
2010.07.08. 15:46
null
Klose (balra, 11) egy fejpárbaj során sérült meg (Fotó: Reuters)
Elképzelhető, hogy a német válogatott házi gólkirálya, Miroslav Klose lemarad a labdarúgó-vb bronzmérkőzéséről hátsérülése miatt.

Ezt Joachim Löw szövetségi kapitány segítője, Hansi Flick jelentette be, hozzátéve: Sami Khedira és Mesut Özil szintén kisebb sérüléssel küszködik.

„Hátfájdalmai vannak, egy fejpárbajban sérült meg. Reméljük, hogy az orvosok rendbe tudják hozni a bronzmérkőzésre" – mondta Flick.

Klose számára nagy tétje lenne a bronzmérkőzésnek: ha betalál Uruguay ellen, utoléri a brazil Ronaldót a vb-k góllövő-örökranglistáján, ha két gólt szerez, 16 találattal egyedül vezeti a rangsort.

„Senki ne aggódjon, nagyon meglepődnék, ha nem épülne fel a meccsre, annyira nem komoly a sérülése. Pihennie kell, csakúgy, mint nekem, és egy pihenőnap elég lehet ahhoz, hogy megszűnjenek a fájdalmai" – kommentálta Klose sérülését a Nationalelf csapatkapitánya, Philipp Lahm. A szélsőhátvéd elmondta: bár nézőként nem sokra tartotta a 3. helyért lejátszott mérkőzéseket, a 2006-os vb-n megtanulta értékelni az itt aratott sikert.

„Gyerekként nem is néztem meg a bronzmeccseket, de négy éve fantasztikus volt a harmadik helyért játszani. Fontos lenne ez a siker, vigaszt nyújtana az elődöntőbeli vereség után."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik