Jack Grealish: Ott lett volna a helyem az Eb-n az angol válogatott keretében

VARGA BALÁZSVARGA BALÁZS
Vágólapra másolva!
2024.10.08. 22:05
Jack Grealish számára nehéz időszak volt, amikor nem lehetett ott az Európa-bajnokságon (Fotó: Getty Images)
A 38-szoros angol válogatott labdarúgó, Jack Grealish szerint az akkori szövetségi kapitánynak, Gareth Southgate-nek be kellett volna őt hívnia az Európa-bajnoki keretbe.

„Őszinte leszek, nem értettem egyet a döntéssel reagált Jack Grealish arra a kérdésre, hogyan érezte magát amiatt, hogy kimaradt az Eb-keretből. Elismerte, nem volt a legjobb az előző idénye, ennek ellenére szerinte ott lett volna a helye a kontinenstornán, amelyen Anglia ezüstérmet szerzett, miután a döntőben 2–1-re kikapott Spanyolországtól. – Minden poszton meg kell lennie az egyensúlynak, és én tapasztalt játékosnak tartom magamat, sok mindent nyertem már. Még mindig úgy gondolom, részt kellett volna vennem az Eb-n, de máshogy hozta az élet.”

A Manchester City szélsője hálás Lee Carsley megbízott szövetségi kapitánynak, aki az eddigi két Nemzetek Ligája-mérkőzésén kezdőként nevezte a csapatba.

„Szeretnék köszönetet mondani neki, amiért lehetőséget adott nekem, és hogy hisz bennem. Nyilván ez sokat jelent. Nagy fontos, hogy egy edző bízzon bennem, és megfelelően kommunikáljon velem, ahogy ő tette eddig. Érzem, hogy számít rám, csak szuperlatívuszokban tudok beszélni róla” – árulta el a 29 éves futballista, aki az egyik NL-találkozón be is talált, az írek ellen 2–0-ra megnyert mérkőzésen szerezte csapata második gólját.

Elárulta, úgy érzi, talán az volt élete legnehezebb időszaka, amikor nem lehetett ott az Európa-bajnokságon, élete legcsodálatosabb pillanata pedig az volt, amikor másfél hete megszületett a kislánya. Emiatt mozgalmas pénteki napja volt: ott kellett hagynia a reggeli edzést, majd vonattal Londonba ment, hogy ott lehessen a szülésen, ezt követően este Newcastle-be repült – ahová éjfél után érkezett meg –, hogy szombat délután fél egykor pályára lépjen csapata meccsén.

„Nem igazán tudom elmagyarázni. Rengeteg szép pillanat van az életben, de ez mindent felülmúlt” – mondta kislánya születéséről Grealish, aki 81 percet töltött a pályán a bajnokin, s gólpasszt adott, így játszott a City 1–1-et a „szarkákkal.”

Anglia csütörtökön Görögországot fogadja a Nemzetek Ligájában, három napra rá pedig Finnországban lép pályára.

1. Görögország

2

2

5–0

+5 

2. Anglia

2

2

4–0

+4 

3. Írország

2

2

0–4

–4 

4. Finnország

2

2

0–5

–5 

A B2-CSOPORT ÁLLÁSA

Szeptember 7.
Írország–Anglia 0–2
Görögország–Finnország 3–0
Szeptember 10.
Írország–Görögország 0–2
Anglia–Finnország 2–0
Október 10.
20.45: Finnország–Írország, Helsinki
20.45: Anglia–Görögország, London (Tv: Spíler1)
Október 13.
18.00: Finnország–Anglia, Helsinki (Tv: Spíler1)  
20.45: Görögország–Írország, Pireusz (Tv: Spíler1)
November 14.
20.45: Írország–Finnország, Dublin
20.45: Görögország–Anglia, Athén
November 17.
18.00: Finnország–Görögország, Helsinki
18.00: Anglia–Írország, London

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik