Tedesco: Tudtam, hogy elveszítünk egy meccset

KRASZNAI BENCEKRASZNAI BENCE
Vágólapra másolva!
2024.06.17. 21:09
Belgium v Slovakia Group E - UEFA EURO 2024
Úgy tűnik, a belgák szövetségi kapitánya, Domenico Tedesco felkészült a vereségre (Fotó: Getty Images)
A Belgium–Szlovákia (0–1) Európa-bajnoki csoportmérkőzés után a győztes fél játékosai természetesen elégedetten nyilatkoztak az UEFA-nak, a vesztes csapat szövetségi kapitánya, Domenico Tedesco ezzel szemben rendhagyó módon értékelt.

 

A szlovákok védője, Dávid Hancko érthető módon elégedetten nyilatkozott a mérkőzés után: „Jó ellenféllel szemben játszottunk, a szívünket-lelkünket kitettük a pályára. Nem azzal nyertük meg a meccset, hogy jobban játszottunk, hanem azzal, hogy boldogabbak voltunk, és ez még örömtelibbé teszi a győzelmet. Hihetetlen, hogy erre képesek voltunk.”

A találkozón öt védést bemutató Martin Dúbravka beismeri, némi szerencsére is szükségük volt: „Ez hatalmas siker, rengeteget dolgoztunk érte, és a végsőkig küzdöttünk. Kicsit szerencsésnek kell lenni az ilyen mérkőzéseken, és mi azok voltunk. Ha csapatként jól működünk, felvesszük a harcot a klasszis játékosokkal. Remek formában érkeztünk Németországba, és biztos vagyok abban, hogy ez a győzelem rengeteg erőt ad nekünk. Most regenerálódnunk kell, és készen állnunk a következő összecsapásra.”

A gólszerző Ivan Schranz szerint a fegyelmezettségnek is köszönhetik a belgák elleni nyertes meccset: „Kiválóan játszottunk, betartottuk a mester utasításait. Szembementek a szerencséjükkel, és ez nagyon fontos. Megérdemeltük ezt a sikert, a legjobb ellenfelet győztük le, és ezt megbecsüljük. Nagy köszönettel tartozunk a szurkolóknak, úgy gondolom, az oldalunkra állítottuk őket.”

A mérkőzés legjobb játékosának megválasztott Stanislav Lobotka megtisztelőnek tartja az elismerést: „Talán kicsit szerencsések voltunk, de a győzelemre mentünk! Nagyon boldog vagyok, hogy nekem ítélték a meccs legjobb játékosának járó elismerést, de őszintén, a győzelemnek jobban örülök. A belgák közel voltak, ilyen jó csapat ellen nem is számíthattunk nagy különbségű sikerre.”

Úgy tűnik, a belgák szövetségi kapitánya, Domenico Tedesco felkészült a vereségre: „Tudtam, hogy elveszítünk egy meccset. Sajnos ez ma történt meg. Nem sok mindent tudok mondani a csapatnak arról, hogy miben fejlődjön. Sok helyzetet alakítottunk ki, és ha betalálunk, könnyebb lett volna a meccs. A helyzetkihasználás volt az egyetlen hibánk, rengeteg lehetőséget puskáztunk el. Ez is a játék része. A játékosok természetesen csalódottak. A felkészüléssel nem volt gond, ha gólt lövünk, akkor most nem beszélünk problémáról.”

EURÓPA-BAJNOKSÁG, NÉMETORSZÁG
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
E-CSOPORT
BELGIUM–SZLOVÁKIA 0–1 (0–1)
Frankfurt, Deutsche Bank Park, 45 181 néző. Vezette: Umut Meler (Emre Eyisoy, Kerem Ersoy) – törökök
BELGIUM: Casteels – Castagne, Debast, Faes, Carrasco (Lukebakio, 84.) – Mangala (Bakayoko, 58.), Am. Onana – Trossard (Tielemans, 74.), De Bruyne, Doku (Openda, 84.) – R. Lukaku. Szövetségi kapitány: Domenico Tedesco
SZLOVÁKIA: Dúbravka – Pekarík, Vavro, Skriniar, Hancko – Kucka, Lobotka, Duda (Obert, 90+4.) – Schranz (Duris, 81.), Bozeník (Strelec, 70.), Haraslín (Soslov, 70.). Szövetségi kapitány: Francesco Calzona
Gólszerző: Schranz (7.)
Sárga lap: Mangala (30.), Tielemans (74.), Lukebakio (85.), ill. Schranz (41.)

E-CSOPORT
JÚNIUS 17., HÉTFŐ
München: Románia–Ukrajna 3–0
Frankfurt: Belgium–Szlovákia 0–1
JÚNIUS 21., PÉNTEK
15.00, Düsseldorf: Szlovákia–Ukrajna
JÚNIUS 22., SZOMBAT
21.00, Köln: Belgium–Románia
JÚNIUS 26., SZERDA
18.00, Frankfurt: Szlovákia–Románia
18.00, Stuttgart: Ukrajna–Belgium

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik